GTA V ortaya çıkıyor!

GTA serisinin yeni oyunundan müthiş haberler var... İşte GTA V hakkında yeni detaylar...

GTA V ortaya çıkıyor!

Hüseyin Cem Köylü

İlk oyunundan itibaren farklı tarzıyla kitleleri kendine bağlayan Grand Theft Auto (GTA) serisinin beşinci oyunu hakkında, yapımcı firma Rockstar, ilk duyurunun ardından sessizliğe gömülmüştü. Şimdiyse detaylar ortaya çıkmaya başladı, heyecan da artmaya devam ediyor.

Bu seferki hikayenin baş kahramanı, tanıtım videosunda da daha önce gördüğümüz, İspanyol kökenli Albert De Silva. Kahramanımızın Kevin adında bir de oğlu var.

Yeni oyunun haritası, GTA IV'tekinden tam beş kat daha büyük. Bu büyük haritada daha rahat hareket edebilmek için artık kişisel jetlerimiz de olacak. Silahlara susturucu ve araçlara nitro gibi ek geliştirmeler eklenebilecek. Ayrıca silahlı kavgalar çok daha gerçekçi olacak; örneğin, hızlı bir arabanın içinde giderken hedef almak daha zor olacak.

Tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi, oyunda da daha temkinli davranmak gerekecek. Çünkü halkın arasında rahatsız edici hareketler yapmak veya arabayla hız sınırını aşmak, polis tarafından 1 yıldızla aranmamız için yeterli sebepler olacak.

Çoklu oyuncu ve oyunun çıkış tarihi... Haberimizin ikinci sayfasında...

Çoklu oyuncu desteği ve oyunun çıkış tarihi

Çoklu oyuncu desteği ve oyunun çıkış tarihi

Artık polisler de daha donanımlı. Counter-Strike'dan bildiğimiz kurşun geçirmez kalkan ve flash bombaları, polislerin kullanacakları donanımlar arasında. Yani polisler, yeni oyunda bize daha güçlü direnecekler.

Özellikle İstanbullu'ların alışık olduğu, trafikteyken radyodan yol durumunu dinlemek ve mümkün mertebe boş yollardan gitmeye çalışmak artık GTA V'te de var. Farklı radyo istasyonlarında anlık trafik bilgileri sürekli olarak yayınlanacak.

Çoklu oyuncu modunda da ilginç detaylar var. 32 kişilik gangster grupları şehrin farklı bölgelerine hükmedebilecek. Mafya lideri, adamlarına farklı rütbeler ve görevler atayabilecek; böylece ekibini bir sonraki iş için hazır duruma getirebilecek. Bu işler ise basit hırsızlıklardan, askeri üs baskını gibi ağır görevlere kadar değişiklik gösterecek.

GTA V'in yayınlanma tarihi olarak Mayıs 2013 gösteriliyor fakat Rockstar'ın Haziran 2012'de yapılacak E3'e oynanabilir bir demo ile katılmayı planladığı da gelen bilgiler arasında.

Okuyucu Yorumları