Oyun devleri arasında 2 yıl önce imzalanan anlaşma, apar topar iptal edildi

GTA'nın da yayıncısı olan Take-Two, Outriders'ın geliştiricileri ile 2 yıldır devam eden işbirliği anlaşmasını apar topar iptal etti. Peki bu gelişme, iki yıldır geliştirilmekte olan ve sır gibi saklanan beklenen oyunu nasıl etkileyecek?

2 yıl önce imzalanan anlaşma, apar topar iptal edildi

GTA serisinin de yayıncısı olan Take-Two Interactive, stüdyonun bir sonraki projesinin geliştirilmesi için People Can Fly ile yaptığı yayıncılık anlaşmasından iki yıl sonunda çekildi.

Outriders'ın da geliştiricisi olan stüdyo People Can Fly "Take-Two Interactive'den geliştirme ve yayın sözleşmesini karşılıklı anlayış yoluyla feshetme niyet mektubu aldığını" belirten bir açıklama ile ortaklığın sona erdiğini duyurdu.

People Can Fly ayrıca, artık savaş ve oyun döngülerini sıkılaştırmaya ve Unreal Engine 4'ten Unreal Engine 5'e geçirmeye odaklanacağını söylüyor. Eğer anlaşma iptal edilmeseydi, ikili Project Dagger kod adıyla bilinen ve iki yıldır geliştirilme aşamasında olan bir oyunu birlikte piyasaya sürecekti.

Açıklama, Take-Two'nun yayıncılık anlaşmasından neden çekildiğini açıklamıyor, ancak kararın karşılıklı kabul edilerek alındığını gösteriyor. People Can Fly CEO'su Sebastian Wojciechowski, stüdyonun gelecekte Take-Two ile tekrar çalışmaması için hiçbir neden görmediğini söyledi.

People Can Fly halen projenin haklarını elinde tutuyor ve oyunun son sürümünü kendi yayınlamadan önce geliştirmeye devam edecek. Açıklamaya göre Take-Two, mülkiyet haklarını satın alma seçeneğine sahipti ancak bunu yapmama kararı aldı. Wojciechowski, yayıncının çekilmiş olmasını, projenin tam olarak tamamlanmasına giden yolda yalnızca ufak bir tümsek olarak tanımladı.

Project Dagger, şu anda People Can Fly'da geliştirilmekte olan yedi oyundan sadece biri. Stüdyo ayrıca Square Enix ile ortak olarak geliştirdiği bir oyun, kendi yayınlanmak için hazırlandığı iki oyun ve birkaç VR oyunu üzerinde çalışıyor.

Şirket, en son 2020'de canlı FPS oyunu Outriders'ı yayınlamak için Square Enix ile beraber çalışmıştı. Korkunç bir ilk izlenim bırakan, ilk bakışta alışıldık bir keskin nişancılık oyunu gibi gözüken, ancak bir miktar oynadıktan sonra özel bir cazibesi olduğu görülebilen bir oyundu…