Gülümseme detektörü suratsızları yakalıyor!

Japonlar şimdi de kimin ne kadar iyi gülümsediğine kafayı taktı; üstelik bilgisayarın desteğiyle...

Suratsız durmak yasak!

Bir mağazada müşterilerle ilgilenen kişinin asık suratlı olmasını kimse istemez. Herkes karşısında gülümseyen yüzler görmekten hoşlanır. Japonların son icadı olan gülümseme detektörü ile artık asık suratlı satıcı kalmayacak. Japonya'da sloganı "bir gülümseme ile hizmet ediyoruz" olan bir tren yolu firması sloganının her zaman geçerli olması için bu yazılımı kullanmaya karar verdi.

Özel olarak geliştirilen yazılım, kamerası ile izlediği kişinin gülümseyip gülümsemediğini ve gülümsediğinde bu konuda ne kadar başarılı olduğunu tespit edebiliyor. Yüzdeki farklı bölümleri ayrı ayrı inceleyebilen yazılım bu sayede gülümsenin kalitesini tespit ediyor ve gerektiğinde çalışanın karşısındaki ekranda "Hala çok ciddi görünüyorsun" veya "Dudaklarının kenarlarını biraz daha kaldır" gibi mesajlar gösterebiliyor.

Pek çok kişi için bu derece takip altında tutulmak rahatsız edici bir duygu gibi gelebilir ama sandalyenin bile yasak olduğu ofisleri düşündüğünüzde yine de çok kötü bir uygulama gibi görünmüyor.

Okuyucu Yorumları