Güneş enerjisi için uzaya yolculuk!

Dünyanın en büyük sorunlarından biri olan enerji için yeni çözüm: Uzay'a çıkmak!

Çözüm Uzay'daymış!

Enerji, günümüz dünyasında ve yakın gelecekte önemini kaybetmeyecek en büyük konulardan biri. Güneş enerjisinden daha çok yararlanabilmek için The Oil Drum blog'u bir roketle uzaya güneş panelleri çıkartmanın fiyatını ortaya koydu.

Dünyamızın yörüngesine güneş panellerini çıkartıp günün 24 saati güneş enerjisinden faydalanma düşüncesi aslında yeni değil. Bilim adamı Peter Glaser bu fikri ilk olarak 1960'larda ortaya atmış ve güneş ışınlarının panellere geldikten sonra elektrik enerjisi üreteceğini daha sonra bu elektrik enerjisinin mikro dalgalara dönüştürülüp dünyadaki "rectenna" adındaki antenlere gönderileceğini ve burada yeniden elektrik enerjisine çevrilebileceğini açıklamıştı.

Fikir uygulanabilir gibi gözükse de uzaya güneş panellerinin çıkartılması oldukça maliyetli olarak düşünülmüştü. Şimdi Oil Drum'ın yaptığı analizlere göre, Skylon isimli bi roket uçak ile uzaya güneş panellerini kilosu 100 dolar maliyetle taşımak mümkün. Bu da yine analizlere göre enerjiyi kömürden yarı yarıya daha ucuza getiriyor.

Okuyucu Yorumları