Güneş sisteminde yabancı bir uzay gemisi mi?

NASA bilim insanları, Hubble teleskobunun yakaladığı objenin ne olduğunu bir türlü çözemedi!

Uzayda bir acayip obje!

Hubble teleskobunun güneş sistemi içinde dolaşan bir objeyi fotoğraflaması bilim dünyasında büyük şaşkınlığa neden oldu.

Astronomlar, bugüne kadar astedroidlerin tek kuyruklu olduğunu düşünüyorlardı. Ancak Hubble uzay teleskobunun çektiği fotoğraflarda, 6 kuyruğu olan bir objenin güneş sisteminde dönüp durduğunu tespit etmeleri büyük bir tartışma başlattı.

Buzdan oluşmadığı tespit edilen objenin arkasında farklı yönlere doğru uzanan 6 kuyruğa mantıklı bir açıklama getiremeyen bilim insanları, kuyrukların alışıldık toz bulutlarından oluşmadığını, objeden kaynaklanan bir ışınım olduğunu dile getirerek, bunun bir asteroid olarak tanımlamayacağının altını çiziyorlar.

Büyük asteroidlerin çarpışması sonrasında kopan bazı ufak parçaların binlerce dereceye kadar ısınabildiğini dile getiren bilim insanları, objenin de bu şekilde oluşmuş olabileceğini düşünüyorlar. NASA bilim insanları objenin sırrını çözmek için özel bir çalışma organize edecekelr. Bakalım, bu gizemli uzay objesinin ardından hangi gerçek çıkacak?

Okuyucu Yorumları