Güneşteki bu patlama Dünya'ya isabet etseydi?

2012 yılının yazında güneşte yaşanan bu olay, meğer Dünya'yı "teğet" geçmiş!

Dünya'yı "teğet geçmiş!"

Bilim insanları, 2012 yılının yaz aylarında, Güneş'teki bir patlamadan yayılan yüksek manyetik dalgaların Dünya'nın yörüngesine kadar ulaştığını tespit ettiler. Ancak neyse ki patlama sırasında Dünya, Güneş'in diğer tarafında bulunuyordu ve manyetik dalgalardan etkilenmedi.

Eğer söz konusu patlama Dünya'ya isabet edecek olsaydı, Dünya'daki tüm elektronik cihazlarıın hasar göreceği, iletişim ağlarının çökeceği hatta havadaki uçakların düşeceği tahmin ediliyor. Böylece Dünya büyük bir felaketin eşiğinden dönmüş oldu.

Bilim insanlarının yorumuna göre, Güneş'ten yayılan manyetik dalgalanmalar, uzayın derinliklerine fırlatılmış bir mermi gibi etki ediyor. Bu merminin dünyaya çarpması ise felaket derecesinde sonuçlar ortaya çıkaracak.

Dünyaya en son 1859 yılında büyük bir manyetik dalganın çarptığını, o sırada pek çok ülkedeki enerji altyapısının hasar gördüğünü, Kanada'daki elektrik santrallerinin bozulduğunu, ABD'de telefon alt yapısının çöktüğünü hatta telefon santrallerindeki operatör kadınlara elektrik çarptığını hatırlatan bilim insanları, aynı şeyin bugün olması durumunda medeniyetin çökme tehdidiyle karşı karşıya kalabileceğini hatırlattılar.

Okuyucu Yorumları