Güney Kore'de yazılım skandalı!

Güney Kore'de zorunlu hale getirilen bu yazılım, kullanıcıyı koruması gerekirken, tehlikeye atıyor!

Koruması gerekiyordu; ama...

Geçtiğimiz Nisan ayında Güney Kore'de çocukları zararlı içerikten koruma adına kablosuz taşıyıcılar üzerine "Ebeveyn Kontrolü" uygulaması yüklenme zorunluluğu getirilmişti. Ancak bu tedavinin "hastalığı" daha da ilerlettiği görülüyor. Toronto Citizen Lab Üniversitesi'ndeki araştırmacılar 'Smart Sheriff' isimli ebeveyn uygulamasının en popüler 26 güvenlik açığını içerdiğini tespit etti.

Yazılımın şifreleme olmadan çok miktarda veri gönderdiği ve modası geçmiş savunmasız bir kod tabanına sahip olduğu bildiriliyor. Araştırmacılar, Smart Sheriff kullanımının küçüklerin ve ebeveynlerin gizlilik ve güvenliğini tehlikeye atabileceğini düşünüyor.

En kötüsü de bu güvenlik açıklarından bazılarının büyük ölçekte uygulanabilmesi. Böylece saldırganlar tek hamlede yüz binlerce telefonun tehlike altına girmesini sağlayabilir.

Citizen Lab, uygulamayı geliştiren Güney Koreli taşıyıcı derneğinin (MOIBA) hataları giderdiklerini iddia ettiğini söylüyor. Ancak araştırmacılar buna inanmıyor ve sadece çok az bir bölümünün düzeltildiğini ifade ediyorlar.

Okuyucu Yorumları