Günün ücretsiz yazılımı: Driver Magician

Donanım sürücüleri ile başınız dertte mi? O zaman sürücülerle ilgilenme görevini bu araca bırakın.

Ücretsiz Driver Magician

CHIP Online, her gün birbirinden güzel programları okurlarına ücretsiz olarak ulaştırmaya devam ediyor.

Bugünün ücretsiz yazılımı ise alanında gayet başarılı bir uygulama: Driver Magician

Driver Magician ile Windows altındaki tüm aygıt sürücülerinizi listeleyebilir, yedekleyebilir ve istediğinizde güncelleyebilirsiniz. Program özellikle format sonrası hayatınızı kurtaracaktır!

Driver Magician hem dahili bir veritabanına sahip hem de internet üzerinden kendini güncelleyebiliyor. Bilinmeyen donanımlar bulunduğunda da onların ne olduğunu araştırıp sürücü önerebiliyor...

Bir bakışta Driver Magician ile;

- Bilgisayarınızdaki aygıt sürücülerini yedekleme,

- Tek tıklama ile aygıt sürücülerini geri yükleme,

- Aygıt sürücülerini güncelleme,

- Internetten kendini günceleme,

- Sistem hakkında ayrıntılı bilgi görüntüleme yapılabilir.

Driver Magician yazılımını indirmek için tıklayın.

Not: Bu yazılımın ücretsiz olarak kullanılabilmesi için 24 saat içinde sisteme yüklenmesi gerekmektedir!

Programın kullanımı (1)

Programın kullanımı (1)

Driver Magician uygulamasını PC'nize kurduktan sonra indirdiğiniz dosyada bulunan activate.exe dosyasını çalıştırın ve programı aktive edin. Bu takdirde artık Driver Magician yazılımını ücretsiz olarak kullanabileceksiniz.

Yazılımın aktivasyon işlemini gerçekleştirdikten sonra şimdi isterseniz kullanımına kısaca bir göz atalım:

Yazılımın masaüstünde bulunan kısayoluna çift tıklayın. Ardından bir güncelleme uyarısı alabilirsiniz; bu güncelleme ile Driver Magician, en güncel donanım bilgilerini kendi sitesinden veritabanına indirecektir. Bunun için güncelleme işlemine izin verin. Ardından birkaç saniye içerisinde bilgisayarınızda bulunan tüm donanımlarınızın liste şeklinde bir dökümünü alacaksınız. Ekran kartından anakartına kadar dopnanım sürücülerinin bulunduğu bu listede gördüğünüz her bir donanımın sürücüsünü yedekleyebilme şansınız var.

Yedekleme işlemi sayesinde özellikle bilgisayarınıza format attıktan sonra bu yedek sürücüler çok işinize yarayabilir. Donanım sürücülerinin yedeklerini oluşturmak için yapmanız gereken tek şey resimde de gördüğünüz gibi ilgili sürücünün yanında bulunan kutucuğu işaretlemek ve 'Start Backup' botununa tıklamak. Ardından birkaç dakika içinde (seçtiğiniz sürücülerin sayısına göre bu süre artabilir) işleminiz tamamlanacaktır.

Programın kullanımı (2)

Programın kullanımı (2)

Yedeklenen dosyalar genelde programın kendi oluşturduğu Drivers Backup klasöründe yer alır.

Bu yedeklenen sürücüleri tekrar geri yüklemek istediğinizde ise programın penceresinin üst kısmında bulunan Driber Restoration butonuna tıklayın ve eğer yedek dosyalarınız bir klasörün içindeyse 'Restore from Folder' botuna tıklayın. Ardından yedeklemiş olduğunuz sürücüleri tek tıklamayla geri yükleyebilirsiniz.

Bunun yanında eğer bilgisayarınıza yeni bir donanım entegre ettiyseniz, Driver Magician ile bu donanımı tanımlamanız da mümkün.

Bunun için yine uygulamanın penceresinin üst kısmında bulunan Tools'a tıklayarak 'Detect Unknown Devices'a girmeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları