Güvenli şarj için Power Bank kullanılmalı

Kaspersky Lab uzmanlarının yaptığı açıklama da akıllı telefonların açık şarj ortamlarında şarj edilmelerinin tehlikeli olduğunu belirtti.

Uzmanlar uyarıyor

Günümüzde akıllı telefon kullanıcılarının en önemli sorunu olan şarj bitmesi, pek çok kullanıcıyı halka açık alanlarda, ortak kullanılan şarj noktalarını kullanmaya zorluyor. Ancak USB'den şarj edilen bu tür şarj noktalarının cihaz ve veri güvenliği sorunu oluşturduğu ortaya çıktı. Dünyanın önde gelen güvenlik yazılımı üreticilerinden Kaspersky Lab uzmanlarının bu konuda yaptığı araştırmanın sonuçlarına ve güvenlik uyarılarına dikkat çeken TP-LINK yöneticileri, her yerde, her zaman güvenli şarj için power bank kullanımını öneriyor.

Akılı telefon ya da tablet bilgisayarların havaalanı, AVM, kafe gibi halka açık alanlarda USB'den şarj edildiğinde, cihaza ait bilgilerin yanı sıra dokümanların da kopyalanabileceğine dikkat çeken Kaspersky Lab uzmanları, geçtiğimiz günlerde kullanıcıları bu konuda uyarmışlardı ve cihazları güvenilir şarj noktalarında şarj etmelerini önermişlerdi. Bu uyarıya kullanıcıların dikkatini çeken TP-LINK yöneticileri, kişisel power bank sahibi olunmasının önemini vurguluyor. Kullanıcıların kendi power bank'ları ile hem her zaman, her yerde cihazlarını şarj edebileceklerini, hem de güvenlik tehdidi yaşamayacaklarını belirten yetkililer, farklı kapasitelerde ve uygun fiyata, kaliteli ve güvenli power bank sahibi olunabileceğini ifade ediyorlar.

TP-LINK'in 2600mAh kapasiteden 10400mAh kapasiteye değin, güçlü ve güvenli power bankları ile gün içinde sık sık yaşanan şarj bitmesi sorunu, telefondan uzakta kalmadan ve her açıdan güvenli bir şekilde çözülebiliyor. Çantada, cepte rahatlıkla taşınan power bank'lar modeline ve kapasitesine bağlı olarak bir akıllı telefonu birçok kez şarj edebiliyor.

Okuyucu Yorumları