Güvenlik açıkları

Malware Radar'ın topladığı bilgilere göre ağların yüzde 59'unda ciddi güvenlik açıkları var.

Güvenlik açıkları

Not: Firma basın bülteninden derlenmiştir.

Güvenliği ciddiye alalım.20 ile 30.000 bilgisayarı Malware Radar'la tarayan şirketlerin yüzde 59'unun ağında aktif malware bulunuyor. Malware Radar orta ve büyük ölçekli firmalar için uygun, her türlü tehdide ait programla kodunu yakalayabilen (virüsler, trojanlar, spyware...), online, otomatik bir denetleme aracıdır. Ayrıca bilgisayarın güvenlik eksikliklerini tanımlayıp listeleyebilmektedir. Bir online hizmet olduğundan bilgisayara kurulması gerekmez. Tek bir exe dosyası ile kurulum gerektirmeden, networkünüzdeki diğer hiçbir güvenlik programıyla çakışmadan çalışır. Sadece ortak ağı tarayabilmek için bir internet bağlantısı gerekir.

Dolaşıma geçen zararlı kodların sayısının büyük artışı, geleneksel çözümlerin artık yeterli olmadığını gösterir. PandaLabs'ın 2006'da bulduğu malware sayısı, son 15 senede bulunan (1990-2005) malware sayısından fazladır. Panda şirketlere yeni bir güvenlik modeli sunuyor. Bu model masaüstü bilgisayarlarını ve sunucuları Malware Radar'da beraber tarar ve böylece geleneksel çözümlerden kurtulan malware'leri daha rahat bulur ve siler.

Malware Oranları

Bilgisayar Sayısı Aktif Malware Bulunan
Network'lerin Oranı
1 – 4 bilgisayar 35%
5 – 9 bilgisayar 37%
10 – 19 bilgisayar 47%
20 bilgisayar 59%


"2007 yılının sonuna kadar firmaların %75'ı fark edilmeyen, finansal amaçlı, çok güçlü, beklenmedik malware saldırılarına maruz kalacaktır."

Gartner Highlights Key Predictions for IT Organizations in 2007 and Beyond (December 2006)
Değişik büyüklükteki 4500 şirketin Malware Radar'ı kullanması, malware'lerin çoğalması ve şirketlerin daha fazla güvenlik ihtiyacı olduğunu göstermiştir. Malware Radar'ın genel tarama sonuçlarına göre:

Malware Radar'ın temeli çoklu zeka sistemine dayalıdır. Panda mühendisleri tarafından geliştirilmiştir ve veri tabanı PandaLabs'ın merkez ağında barındırılır. Sistem üç ana faktöre dayalıdır:

1. Kullanıcılardan veri toplama: Sistem merkezi olarak programların davranışsal modellerini, dosya izlerini, yeni malware örneklerini vb. bulup ve depolamaktadır. Bu bilgiler Panda kullanıcılarından, diğer şirketler ve iş ortaklarından tarafından gelir. Bu bilgi akışı sayesinde Malware Radar aktif olan internet tehlikelerini geniş bir vari tabanıyla bulmayı hedefler.

2. Bilginin otomatik dönüşümü: Bu sistem her gün binlerce örneği otomatik olarak analiz eder ve kategorilere ayırır. Bunu yapabilmek için kullanıcılardan gelen bilgileri ve PandaLabs'ın malware hakkındaki geniş veritabanı birleştirildi. Tanımadığı bir dosya işlem görmeye başladığında sistem bu dosyayı test eder ve bu kod hakkındaki sonucu otomatik olarak geri döner, bu sayede PandaLabs'taki iş yükünü önemli ölçüde azaltır.

3. Bilgiyi yayınlamak: Kullanıcılara web üzerinden yeni imza dosyasının gönderilmesidir.

Ayrıca hizmet son tüketici için de uygundur; kaynak kullanımında sistemi yormaz ve esnek raporlama imkanı sağlar.

Malware Radar'ı denemek için [email protected] adresine bir mail atmanız ve Malware Radar broşürünü istemeniz yeterli.

Okuyucu Yorumları