Güvenlik devi ESET'e büyük onur

NOD 32'nin geliştiricisi ESET, en prestijli güvenlik ödüllerinden VB100'ü almaya hak kazandı.

Antivirüse ESET damgası!

Pro-aktif tehdit tespiti alanında dünya lideri ESET, saygı duyulan bağımsız test grubu Virus Bulletin'den 51. VB100 ödülünü aldığını açıkladı. ESET 50 den fazla VB100 ödülü alan tek şirket olarak zararlı yazılım tespitinin kazanan formülü "en yüksek tanımlama ve sıfır hata oranları" ile endüstriye liderlik etmeye devam ediyor.

Virus Bulletin ilk VB100 ödülünü 1998 yılında verdi ve her yıl çeşitli rakipleri Linux, Windows, Windows Server'lar ve Novell Netware gibi değişik platformlarda yarıştırıyor. Bir antivirüs yazılımı VB100 logosunu gösterebilmek için iki koşulu yerine getirmek zorunda: Tüm yaygın virüsleri hem gerçek zamanlı taramada hem de isteğe bağlı taramada tespit edebildiğini göstermeli ve bir dizi temiz dosyayı taradığı sırada hiç "false positive" tespit etmemeli. 1998 yılındaki ilk VB100 ödülünden bu yana ESET'in antivirüs yazılımları %96 üzerinde bir başarı yakalamış durumda (piyasanın en yüksek oranı). Birçok antivirüs üreticisinin başarı oranı ise %50 - 75 aralığında.

ThreatSense teknolojisi ile kusursuz başarı

ThreatSense teknolojisi ile kusursuz başarı

Virus Bulletin'den John Hawes ESET'in gelişmiş ayarlar bölümündeki görkemli derinliği, mükemmel tarama zamanı, çok iyi tespit oranı ve sıfır hata ile bir VB100 ödülünü daha ödülleri arasına kattığını söyledi. ESET'in gücü en güncel imzaya sahip yazılımların dahi tespit edemediği zararlı yazılımların proaktif olarak tespit edilmesini sağlayan gelişmiş bir sezgisel tarama motoru olan ThreatSense teknolojisinden geliyor. ESET'in çözümü geleneksel yaklaşımların aksine zararlı yazılımların sınırlı bir sanal ortamda serbest bırakılması ve gerçek zamanlı olarak izlenmesi tekniğine dayanıyor. Bu şekilde ESET zararsız dosyalar ile en zorlu, gizli ve sinsi zararlı yazılımlar arasındaki farkı ayırt edebiliyor.

ESET NOD32 Antivirüs, gelişmiş sezgisel bir makine olan, henüz çok sık güncellenen imza tabanlı ürünler tarafından bile tespit edilemeyen zararlı yazılımlara karşı koruma sağlayan, ThreatSense teknolojisinden güç alıyor. Geleneksel çözümlerden farklı olarak, ESET NOD32 Antivirüs, gerçek zamanda yürütülen kodu, simüle edilen bir ortamda çözümlüyor ve analiz ediyor. Zararlı yazılımların daha güvenli sanal bir dünyada koşturulmasına izin verilerek, ESET zararsız dosyalar ve en karmaşık ve hatta zekice ayırt edilmiş zararlı yazılımların ayrımını akıllıca yapabiliyor.

ESET'in ödüllü güvenlik yazılımının deneme sürümünü indirmek için www.nod32.com.tr sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları