Güvenlik devinden "tehlikeli oyun" uyarısı

Dünyanın en tehlikeli oyunu Lose/Lose yeni bir tartışma başlattı: İşte Symantec'ten ciddi bir uyarı.

Her durumda kaybedeceksiniz!

Sizlere geçtiğimiz günlerde dünyanın en tehlikeli bilgisayar oyunu olan Lose/Lose'u tanıtmıştık. Macintosh bilgisayarlar için hazırlanan bu oyunda öldürdüğünüz her uzaylı karşılığında bilgisayardan rastgele bir dosyanın silinmesi büyük tepki doğurmuştu. Oyunu geliştiren Zach Gage bunun bir deneyden başka bir şey olmadığını söylese de güvenlik uzmanları oyunun masum bir deneyden çok daha fazlası olduğunu iddia ediyorlar.

Gage, oyunun tehlikesinin web sitesinde açıkça anlatıldığını ve aklı başında hiç kimsenin bu oyunu denemek dışında bir sebepten oynamayacağını söylüyor. Symantec'in konuyla ilgili yaptığı açıklama ise her şeyin bu kadar kolay olmayabileceğini ortaya koyuyor. Symantec, İngilizce bilen kullanıcıların bu uyarıyı okuyup, kendi bilgisayarlarına zarar vermemeyi tercih edebileceklerini söylüyor ama içeriği konusunda bilgilendirilmeyen kullanıcıların bilgisayarlarına kurulduğu taktirde sonuçların hiç de eğlenceli olmayacağını iddia ediyor.

Kötü bir şaka veya art niyetli bir kullanıma yol açma ihtimali Symantec'in Lose/Lose'u tehlike bir virüs olarak sınıflandırmasının en büyük sebebi.

Okuyucu Yorumları