Güvensiz araca güvenliği emanet ettiler!

Güvenliği yerlerde sürünen iPhone'a kazandırılan yeni işlev konusunda şüpheler var...

iPhone anahtar olur mu?

Daha önceki haberimizde belirttiğimiz üzere iPhone'un güvenlik önlemleri şu anda tamamen işe yaramaz durumda. Çünkü 2 dakikada güvenlik kırılabiliyor . Şirket ve devlet kademelerinde iPhone'un ne kadar yaygın olduğunu düşününce ortaya tüyler ürperten bir manzara çıkıyor.

Bu önemli ön bilginin üzerine RSA 'nın sunduğu yazılımsal güvenlik kuponu ilginizi çok daha farklı bir şekilde çekecektir. Donanımsal kuponlar elde taşınan küçük, akbile benzeyen şifreleme cihazlarıdır. Oluşturdukları şifrenin ömrü sadece bir dakikayla sınırlıdır, bu sayede şifre ele geçirilse de işe yaramaz. Bunların yazılımsal olanları bir aygıta yüklenerek, aygıt sahibinin başka şifreleri elindeki aygıttan, mesela cep telefonundan kullanmasını sağlıyor.

RSA SecurID ile geçici şifreler

RSA SecurID ile geçici şifreler
Blackberry RSA SecurID'i iPhone'dan önce kullanmaya başladı

RSA yazılımın sunduğu yazılımsal güvenlik kuponu artık iPhone'a da kuruluyor, çünkü başta da belirttiğimiz gibi iPhone büyük şirket çalışanlarının, hükümet yetkililerinin tercih ettiği bir telefon. Şirket içerisinde güvenlik gereken yerlerde RSA SecurID doğrulayıcı olarak çalışarak, çalışanları ekstradan bir şifre cihazı taşımaktan kurtarıyor.

Bu yazılımsal "Security Token" yani güvenlik kuponu, uzun zamandır diğer akıllı telefonlarda olan bir özellik. iPhone sahipleri bu gelişmeye sevinse de iPhone'un güvenlik açıklarını bilenler sevinemeyecek. RSA'nın güvenlik uygulamaları başarılı olsa da en azından iPhone güvenli hale getirilinceye kadar güvenlikle ilgili işlemlerde iPhone'a güvenmek oldukça zor olacak.

Her ne kadar ele geçirilebilecek şifreler işe yaramaz olsa da, şu an için iPhone üzerinde kurulu yazılımın iPhone'un güvenlik açıkları yüzünden kırılıp, uzaktan kullanılıp kullanılamayacağına dair bir bilgi mevcut değil.

Okuyucu Yorumları