H.264 desteği Firefox'a "geliyor"

Google Chrome'un bir türlü vazgeçmediği inadı, bakın Firefox'u ne yapmaya zorladı...

Firefox'tan "mecburi" destek!

Mozilla, genellikle web tarayıcısı Firefox'ta sadece açık kaynak kodlu video codec'lerine yer vermek istiyor. Ancak Chrome'un H.264 desteğini bırakmaması, Mozilla'yı H.264'ü Firefox'a getirmeye zorladı.

Mozilla, patentlerle korunan H.264 codec'ine para ödemek istemiyor ve Google'ın WebM video codec'ini desteklemeye hazır. Ancak Google'ın H.264'ü Chrome'dan çıkarmaması, Mozilla'nın planlarını etkilemiş görünüyor. Bununla birlikte Firefox, H.264 desteğini kendi içerisinde sunmayacak ve bilgisayarda / platformda bulunan codec'leri kullanacak. Bunun anlamı ise Mozilla'nın H.264 için herhangi bir lisans ücreti ödemeyeceği.

H.264 kodlama ve çözme işlevi örneğin akıllı ceplerinin çiplerinde entegre olarak bulunuyor. Dolayısıyla mobil Firefox, halihazırda bu desteği çipteki özellikleri kullanarak sağlıyor. Firefox for Android 17 Beta'nın H.264 içeriğini doğal olarak yürüteceği söyleniyor.

Windows XP'de kod çözme görevi için Flash'ın kullanılacağı, videonun kullanıcıya bir HTML5 videosu gibi görüneceği iletiliyor.

Okuyucu Yorumları