Hac ziyaretinde mobil trafik patladı!

Hac ziyareti sırasında yüz binlerce hacı cep telefonunu aynı anda kullanırsa ne olur? İşte cevabı!

Hacılar ceplerini kullandı ve

Suudi Telekom'a mobil ekipman ve hizmet sağlayan Nokia Siemens Networks (NSN), Müslümanların en kutsal ibadeti olan Hac ziyareti sırasında 3G trafiğinde yüzde 760'a varan artış tespit etti. Akıllı telefon kullanımındaki artışla tercihini akıllı telefonlardan yana kullanarak sosyal platformlarda Hacı deneyimini paylaşan Hacılar, NSN'nin sunduğu 'Özel Etkinlikler Destek Hizmeti'yle sorun yaşamadan 3G bağlantısı kurabildi.

Suudi Telekom (STC), 3-9 Kasım tarihleri arasında gerçekleşen kutsal hac yolculuğu sırasında mobil trafikteki artışı başarıyla sonuçlandırdı. STC, ağ uygunluğu ve 42 Mbps'a kadar mobil geniş bant sağlamak için Nokia Siemens Networks ile birlikte çalışıyor. Şirketin tercih ettiği mobil ekipman ve hizmet sağlayıcısı Nokia Siemens Networks (NSN), binlerce STC kullanıcısı ve milyonlarca hacı için mobil iletişim hizmeti sağladı. Hac ziyareti sırasında STC'nin 3G trafiğinde ortalama yüzde 760'a varan bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Trafik ve kapasite yükündeki bu aşırı artışa rağmen ağ performansı, hacılara en uygun hizmeti sağlayarak yüksek kaldı. Mekke, Medine ve diğer hac bölgelerinde STC'nin tek GSM ve 3G radyo tedarikçisi olan NSN, ve on yılı aşkın süredir hac servis desteği sağlıyor.

Hac, milyonlarca ziyaretçinin mahşer boyunca; 15 kilometre karelik bir alan olan Mina'dan Arafat üzerinden Muzdalifah'a ilerledikleri, bir hafta süren bir hac ziyaretidir. Nokia Siemens Networks'ün hac ziyareti ile olan ilişkisi, Ramazan sırasındaki yoğun trafiği sağlayabilmek için Mekke'de STC ağı kurduğu 2001 senesine uzanır. Bu sene, en yoğun saat trafiği 6 Kasım'daki Ramazan bayramı gününde bir milyon Erlang'a ulaştı (Bir saat boyunca sürekli olarak işgal edilen bir radyo kanalının 1 Erlang yükü olduğu düşünülür).

Hacılar deneyimlerini sosyal ağlarda paylaştılar!

Hacılar deneyimlerini sosyal ağlarda paylaştılar!

Suudi Telekom Şirketi (STC) Ağlar Birimi Başkan Yardımcısı Bandar Algafari, "Nokia Siemens Networks, bir kez daha hac sırasındaki yüksek trafik yoğunluğunu idare etmek için bize gerekli desteği verdi" dedi. "Bu senenin zorluğu, akıllı telefonların kullanımındaki büyük artışla oluşan yoğun veri trafiğini yönetebilmekti. Hacılar deneyimlerini fotoğraflar çekerek, bunları sosyal ağlara yükleyerek, MMS'ler göndererek ve internette gezerek paylaştılar. Bu büyüklükteki etkinliklerde tüm abonelerimize ve roaming yapan ziyaretçilerimize, kapsamlı destek ve deneyimi ile Nokia Siemens Networks sayesinde hizmet etmiş olmaktan mutluyuz."

Nokia Siemens Networks, saniyede 42 megabit'e (Mbps) kadar hız sağlayan HSPA+ teknolojisini kurdu. Ağ kapasitesi içinde artan talebi karşılamak ve olağanüstü trafik oluştuğunda ağ performansında herhangi bir düşüş olmaması için, Nokia Siemens Networks(NSN), 'Özel Etkinlikler Destek Hizmeti'ni sundu. Bu destek hizmeti, ağ tasarımı planlama ve optimizasyon hizmetleri ile birlikte ağ için tam bakım ve saha desteğinin de dahil olduğu kapsamlı olarak yönetilen hizmetleri içeriyor. Bu, STC'nin kullanıcılarına canlı görüntülü aramalar gibi gelişmiş veri hizmetleri sunmasını sağladı. Nokia Siemens Networks ayrıca ekipmanın tedariki, kurulumu, entegrasyonu ve başlatılmasının tüm sorumluluğunu üstlendi.

Gelecekte, operatörler Liquid Net'e geçerek beklenmeyen geniş bant trafiğinin yönetimini daha da geliştirebilirler. Nokia Siemens Networks'ün sunduğu bu yeni radikal yaklaşım, donmuş ağ kapasitesini serbest bırakarak insanların geniş bant kullanımını, her zaman ve her yerde kaynakları beklenmeyen talepleri karşılamak için verimli olarak tahsis ediyor. Böylelikle operatörlerin Hac ziyareti gibi etkinlikler veya son dakikada organize edilen etkinlikler için daha hazırlıklı olmalarını sağlıyor.

Basın bülteninden derlenmiştir.

Okuyucu Yorumları