Hack'lemenin maliyeti büyük oldu: 38 yıl!

Bir lise öğrencisi okulundaki notları hack'lediği için 38 yıl ağır hapis cezasına çarptırılabilir.

Liseli hacker'a büyük ceza

Omar Khan henüz 18 yaşında ve liseyi bitirmek üzere. Ancak okul bilgisayarlarını hacklemesinden ötürü 38 yıl hapis yatabilir. Kalifornia'da bulunan Tesoro Lisesi'denki okul görevlilerinin iddiasına göre Khan okulda bulunan bilgisayara izinsiz girerek notlar üzerinde değişiklik yapmış. Khan, aynı zamanda okuldaki sunuculara uzaktan erişim programı yüklemekle de suçlanıyor.

Khan, Ocak ayından bu yana pek çok kez çalıntı bir hesap kullanarak okul bilgisayarlarına girerek C,D ve F olan notlarını A ile değiştirdi. Bununla da yetinmeyen Khan, 12 öğrenci arkadaşının notlarını da bu şekilde değiştirdi. Ancak Khan, bir üniversite için gerekli olan okul transkript'ini okuldan talep edince her şey ortaya çıktı.

Bilgisayarları hacklemesinden dolayı 38 yıl ağır hapis cezasıyla karşı karşıya kalan Khan'ın suçlandığı başka konu başlıkları da bulunuyor. Bunların başında Nisan ayında İngilizce sınavı olurken cep telefonuyla bir arkadaşıyla 'chat'leşmesi ve bir asistanın odasına izinsiz girerek test kağıtlarını çalması geliyor.

Khan, şu an için parmaklıklar ardında bulunuyor ve önümüzdeki haftalarda Khan'ın mahkemeye çıkarılması bekleniyor. Khan'ın ebeveynleri ise kefalet ücreti olan 50000 $'ı ödemeyerek evlatlarına en büyük ve belki de en acımasız cezayı veriyorlar.

Okuyucu Yorumları