Hacker diyor ki: siteler %100 güvende değil.

%100 güvenlik yoktur diyen tanınmış hacker'a göre, her sitenin mutlaka bir zayıf noktası var.

Tam Güvenlik Olamaz!

Shangai'de bulunan tanınmış bir hacker grubunun üyesi olan Chen Xiao'ya göre: "Hiçbir site %100 güvende değil. Çok yüksek seviyelerde güvenliği sağlanan sitelerin bile mutlaka bir zayıf noktası vardır."

Chen ve iki arkadaşı Çin'de hükümetin ve özel kuruluşların web sitelerine sıkça saldırıyor ve ülkede 'sivil siber asker' şeklinde tanınıyorlar.

Dünyada Çin'in en büyük siber suçların işlendiği ülke olduğuna dair güçlü bir inanç var. McAffe de Aralık 2007'deki raporunda bunu bir bakıma teyit etmişti. Hatta ülkedeki duruma 'uzun bir aradan sonra ikinci soğuk savaş' benzetmesi dahi yapmıştı.

Çin'in Pentagon'daki bilgisayarları hacklemeye çalıştığı yönünde ortalıkta dolaşan bazı iddialar üzerine Çin, bu iddiaları 'asılsız ve mesnetsiz' diyerek reddetmişti ve Amerikan yetkililerini 'soğuk savaş zihniyetine sahip olmakla' suçlamıştı.

Yaptığı gizli röportajında Chen şunları dile getirdi:"Ben aksini iddia ediyorum. Biz bazı önemli siteleri hackledik ve bunların içerisinde Pentagon'un uluslararası sitesi de vardı. Sizi temin ederim Çin yönetimi böyle bir şey yapmaz."

Elbette sadece devletlerin siteleri hacklenmiyor, günümüzde kimlik hırsızlığı, banka dolandırıcılığı gibi suçlar dünya genelinde oldukça artmış durumda.

Okuyucu Yorumları