Hacker Genç, İki Yıl Hapis Cezasına Çarptırıldı!

En üst düzey ABD yetkililerini hack'leyen genç, iki yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Hacker gence iki yıl hapis!

Eski CIA şefi John Brennan'ın e-posta adresine giren bilgisayar korsanı genç, bir gençlik gözaltı merkezinde iki yıl hapis cezası aldı. Kane Gamble, grubu "Crackas With Attitude" ile birlikte, birkaç yıl önce FBI müdür yardımcısı Mark Giuliano, Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper ve onların aileleri ve meslektaşları da dahil olmak üzere üst düzey Amerikalı yetkilileri hedef aldığında "Cracka" adlı takma adını kullanıyordu. Yetkililer İngiliz genci 2016 başlarında tutukladı ve Ekim 2017'de 10 hackleme tuşundan suçlu buldu. Şimdiki 18 yaşında olan genç, iki yıl hapis cezasına çarptırılmasının yanı sıra, yargıç da bilgisayarlarına el koyulmasını emretti.

CWA'nın çalışma tekniği "sosyal mühendislik" olarak adlandırılıyor - gizli bilgileri almak için internet ve telefon sağlayıcılarının müşteri destek hatlarını arıyorlar ve hedeflerinin parolalarını sıfırlamak için kurbanlarını taklit ediyorlar. Grup, Brennan'ın e-postalarından bir kısmı Wikileaks tarafından yayınlanan 40 eklenti çaldı. Ayrıca Clapper'in ve eşinin e-postalarına, ev telefonuna ve internet bağlantısına da girdiler. Clapper'in FIOS bağlantısının kontrolü sırasında, bütün çağrılarını Free the Palestine'ye yönlendirdiğini söylediler. Grup ayrıca 20.000 FBI personelinin iletişim bilgilerini çaldı ve sızdırdı.

Gamble ve 15 yaşındaki bir CWA üyesi 2016 yılında tutuklandıktan sonra, kalan üyeler Motherboard 'a, ABD'nin İsrail'le ilişkilerini kesmesi durumunda faaliyetlerini durduracağını söyledi. Gamble'ın avukatı, gencin hiç kimseyi bireysel olarak travmatize etmeyi istemediğini söyledi. Avukat, "Saf ve çocuksu bir şekilde, yatak odasından Amerika'daki kişileri rahatsız ederek ABD politikasını değişmeye zorlayabileceğini sandı." dedi. Ama hakim buna katılmadı ve CWA'yı "politik motivasyonu olan çok kirli bir kampanya" yürüten bir "siber çete" olarak adlandırdı.

Okuyucu Yorumları