Hacker grubu Lulz 50 günde neler yaptı?

50 günde Sony'den CIA'e pek çok deve interneti dar ettiler ve şimdi gidiyorlar! İşte Lulz'un 50 günü

50 güne bunları sığdırdı!

Çok kısa süre içerisinde tüm dünyanın dikkatini çekmeyi başaran ünlü hacker grubu Lulz ekibi dağıtıyor. Mayıs başında kurulan ve dağılana kadar sadece 50 gün bir arada kalan grup bu kısa süreye neler sığdırdı hızlıca göz atalım...

7 Mayıs'ta ilk olarak ABD'deki Fox TV'nin X Factor yarışmacılarının tüm bilgilerini internette yayınladılar. Lulz büyük ses getiren ilk eylemini ise 30 Mayıs'ta PBS sitesine Tupac Shakur'un aslında hayatta olduğuna dair sahte bir haberi yerleştirerek gerçekleştirdi.

2 Haziran'da ise Lulz asıl bombayı patlattı: Sony'nin sitelerinden 1 milyon kullanıcının bilgilerini çalmayı başardı. Hız kesmeyen Lulz, 3 Haziran'da ise FBI ile birlikte çalışan güvenlik kurumların sitelerinden 100 kadar şifreyi elde etti.

ABD Senatosu'nun web sitesini hack'ledi

ABD Senatosu'nun web sitesini hack'ledi

10 Haziran'da 26 bin kişinin Facebook hesaplarını ele geçirerek şifre ve e-posta adreslerini yayınladı. 13 - 20 Haziran arasında Lulz ABD Senatosu'nun web sitesini hack etti ve aynı esnada oyun firması Bethesda'nın 200 bin kullanıcısının bilgilerini çaldı. Bu sırada CIA'in sitesini de geçici olarak çökmesine neden olduğunu iddia etti.

23 Haziran yine ABD hükümetine ait kurumların sitelerine saldıran Lulz, 26 Haziran'dan grubun IRC kanalını işlettiği öne sürülen İngiliz gencin tutuklanmasının ardından faaliyetlerine son verdiğini açıkladı.

Ama söylentilere göre Lulz üyeleri bu işten vazgeçmeyecekler. Lulz ismini bırakıp isimsiz farklı bir hacker grubuna katılacaklar. İddialar bu grubun ünlü Anonymous olduğu yönünde...

Okuyucu Yorumları