Hacker'lar ABD internetini yerle bir etti

ABD akıl almaz bir saldırıyla karşı karşıya: Hacker'lar önemli siteleri yıktı; ABD'ye meydan okudu.

Hacker'lar meydan okudu!

İşlev olarak CIA ve FBI'ı gölgede bırakan, gerçekte Amerika'nın en önemli güvenlik kurumlarından olan Homeland Security, yani Anavatan Güvenliği'nin sitesi büyük bir saldırı altında kaldı. Federal Ticaret Komisyonu ve Ulaşım Departmanı'nı da saldırıdan nasibini alan resmi siteler arasında yer aldı. Pek çok site çöktü, resmi acil durum takımları hemen çalışmaya başladı.

Hedefler bununla da bitmiyor, Amerika'nın en önemli bayramı olan Bağımsızlık Günü'nde yapılan saldırılar Beyaz Saray, Savunma Bakanlığı, Millet Meclisi, New York Borsası, Washington Post gazetesini de vurdu. Bu kadar önemli kurumlara bu derece büyük bir saldırıyı, ülke için çok önemli bir günde yapmak resmen Amerika'ya meydan okumak demek.

Amerikan'yı ayakta tutan her şeye yapılan bu saldırıların kimin tarafından düzenlendiği bilinmiyor. Ancak eş zamanlı olarak Güney Kore'de de pek çok sitenin saldırıya uğraması, gözlerin Kuzey Kore'ye çevrilmesine neden oldu.

50.000 bilgisayarlık bir bot ağıyla yapıldığı tahmin edilen saldırıların arkasında hiçbir iz kalmamış. Dev boyutlu saldırıda hiçbir gizli belgeye el sürülmemiş. Eğer açıklamalar doğruysa saldırganların amacının bir şeyler ele geçirmekten ziyade sembolik olduğunu kestirmek mümkün. Gerçekten önemli belgeleri birileri ele geçirdiyse de Beyaz Saray'ın bunu söylemesi zaten beklenemez.

Okuyucu Yorumları