Hacker'lar coştu sanal suçlarda rekor kırıldı

Bu rapor her şeyi kanıtlıyor: Hacker'lar her geçen yıl yeteneklerine yetenek katıyor...

Daha yetenekli hacker'lar!

Verizon firması geçtiğimiz günlerde, hazırlamakta olduğu Veri İhlalleri Soruşturması Raporu'nu tamamladı ve raporun sonuçlarını kamu oyu ile paylaştı. Firmanın sitesinden erişebileceğiniz raporda (İngilizce'dir), çok önemli bilgiler yer alıyor. İlk göze çarpan bilgide, hacker'ların 2008 yılında sonucunda başarıya ulaştıkları 90 saldırıda toplam 285 milyon kayıt ele geçirdikleri görünüyor. İşin ürkütücü yanı ise 2004 ve 2007 yılları arasında hacker'ların çaldıkları toplam kayıt sayısı 230 milyon. Yani sadece 2008'de önceki 4 yılın toplamından fazla kayıt hacker'ların eline geçti.

Raporda, tüm hacker saldırılarının %93'ünün, finansal kurumlara yapıldığı ve bunun sebebinin de bu firmalardan elde edilen kayıtların, karaborsa da daha çok para etmesi olduğunun altı çiziliyor. Diğer yandan hacker'ların bu artan faaliyetlerinin, sanal suç dünyasındaki bazı dengeleri de değiştirdiğini, 2007 yılında tek bir kredi kartı bilgisinin hacker'lar tarafından 10 - 16 dolar arasında satırken, şu anda aynı bilginin ancak 50 cent'e alıcı bulabildiği söyleniyor.

Hacker'ların eski zamanlara göre sadece daha saldırgan değil, aynı zamanda daha sistemli çalıştıklarını da ifade eden rapordaki veriler göre, eskiden genellikle saldırı için tek bir yöntem kullanan hacker'ların artık birden fazla yöntem ile daha fazla bilgiye, daha az zamanda ve daha kolay erişebildiklerinin de altı çiziliyor.

Okuyucu Yorumları