Hacker'lardan ilginç uyarı!

iPhone kullanıcılarına gönderilen ve bir hacker grubunun imzasını taşıyan e-postaların sırrı çözüldü

Hacker'lardan ilginç uyarı!

Geçtiğimiz günlerde 21.000 adet iPhone kullanıcı son derece ilginç bir e-posta mesajı aldılar. İşin garibi, bu e-posta mesajı arkadaşları veya ailelerinden biri tarafından değil hacker'lar tarafından gönderilmişti. Mesajda iPhone kullanıcılarının İngiltere'de faaliyet gösteren iPhoneUnlockUK adlı firmadan satın almış oldukları ve iPhone'un kilidini kırmak için kullanılan yazılımın güvenli olmadığı yazılıydı. Firmanın lisanslı olmayan bir yazılım kullandığı ve bu firmaya verdikleri bilgilerin şaibeli amaçlarla kullanılabileceği de yine aynı e-postada iddia ediliyordu.

Fakat olay aslında hacker'ların iPhoneUnlockUK'in aslında gönüllü bir grup tarafından geliştirilmiş olan ücretsiz bir yazılımı satıyor olmasına kızgın olmalarından kaynaklanıyor. Kendilerine iPhone Dev Team adını veren bu gönüllü yazılımcılar iPhone'u kırarak, telefonları Apple'ın izin vermediği operatörler ve uygun görmediği özellikler ile kullanmasına olanak veriyorlar.

iPhoneUnlockUK ise Şubat ayında sitelerini de ele geçirmiş olan hacker'ların aksine lisanslı bir ürün kullandıklarını ve karmaşık işlemleri kolaylaştırarak pek çok kullanıcının iPhone'larını kırmasına olanak verdiklerini, üstelik de müşterilere teknik destek de sunduklarını iddia ediyorlar.

Okuyucu Yorumları