Hacker'lardan önce tehdit, sonra destek!

İki Anonymous grubu savaşın eşiğine geldi. Ama bu arada birbirlerine destek olmayı da ihmal etmedi!

Önce tehdit, sonra destek!

Hacker'ların dünyasında bazen garip olaylar da yaşanıyor. ABD'deki dinleme skandalını ortaya çıkaran Edward Snowden'in sızdırdığı belgelerin içinde Avustralya'nın Endonezya'yı dinlediği ve Avustralya'lı casusların 240 milyonluk dev Müslüman ülke Endonezya'nın sırlarını öğrenmek için ülkede cirit attığının ortaya çıkması üzerine Endonezya'da büyük bir infial oluşmuştu.

Dev nüfusu ile çok yakın gelecekte dünyanın en büyük ekonomilerinin arasına girmesi beklenen Endonezya'nın gelecek planları batılı devletlerin büyük ilgisini çekiyor ve ülkeyi kendi menfaatlerine göre şekillendirmek isteyen batı ülkeleri, Endonezya'da güç elde etmek için her yolu deniyorlar. Fakat bu casusluk girişimleri, Endonezyalı hacker'ları çok kızdırmış ve Anonymous'un Endonezya ekibi, Avustralya hükumetine saldırma kararı almış.

İşler tam da bu noktadan sonra karışıyor. Endonezyalı hacker'lar bir türlü devlet kurumlarının web sitelerini çökertemediler ve onun yerine bulabildikleri tüm Avustralya sitelerine saldırdılar. Hatta bir "kuru temizleme" dükkanının web sitesine "Avustralya Hükumeti Endonezya'da casusluk yapmaya son vermezse bütün internetinizi çökerteceğiz!" mesajı bırakıldı.

Avustralya'da, tahmin edebileceğiniz gibi, pek de ses getirmeyen ve biraz da dalga konusu haline dönen bu olay sonrasında Avustralya'lı Anonymous hacker'ları devreye girerek, Endonezyalı hacker'lara, sivil sitelere saldırmaktan vazgeçmemeleri halinde bir siber-savaşın başlayacağı tehdidinde bulundular. Ama bunu yaparken, Avustralya hükumetine ait resmi kuruluşların tam adreslerini verip saldırıda yardımcı olacak bilgileri de paylaşarak, Endonezyalı hacker'lara destek vermeyi ihmal etmediler.

Bu olay da hacker'ların dünyasında çok ilginç ve gülümseten bir anı olarak tarihe geçmiş oldu.

Okuyucu Yorumları