Hacker'ları dolandırmaya çalışan ATM uyanığı!

Hırsızlar baltayı taşa vurdu: Hacker'ları dolandırmaya çalışan ATM dolandırıcıları umduğunu bulamadı

Hacker'ı dolandırırsan...

Hacker'ları dolandırmaya kalkışmak büyük bir hata. Las Vegas'taki Black Hat ve Defcon güvenlik konferanslarına katılan hacker'lar da ATM numarasını yutmadılar. Şüpheli buldukları ATM'leri ihbar ederek yetkilileri çağırdılar. Şimdi Las Vegas Polisi ve Gizli Servis bu ATM dolandırıcılığını deneyenlerin peşinde.

Riviera Hotal Casino'nun önüne sahte ATM yerleştiren dolandırıcılar, kullananların kart bilgilerini ve şifrelerini kaydediyordu. Bu bilgilerle daha sonra sahte kartlar hazırlanacaklardı. Hacker'ların ihbarı üzerine kaldırılan ATM makineleri incelemeye alındı.

İşin komik yanı yeni ATM güvenlik açıklarından bahsedecek olan bir araştırmacının konuşmasının, iş vereni olan Juniper Networks'ün baskısıyla iptal edilmiş olması. Adı verilmeyen bir ATM firmasının Juniper Networks'e açığın açıklanmaması için baskı yaptığı anlaşılıyor.

ATM'lerden kredi kartı bilgisi çalmanın pek çok yolu var, zaman geçtikçe bunlar daha karmaşık hale geliyor. Dolandırıcılar gerçeğinden kolay kolay ayrıt edilemeyecek ATM'ler yapmayı başarıyor. Olan ATM'lerin tuş takımlarının üzerine ve kart slotlarına yerleştirilen ekipmanla kartlar kopyalanabiliyor. ATM'lere yüklenen casus yazılımlar da basılan tuşları ve kart bilgilerini kaydedebiliyor.

Okuyucu Yorumları