Hacker'ların yeni hedefi kişisel bilgisayarla

ABD ve Güney Kore'yi vuran hacker'ların yeni hedefi hepimizin korkulu rüyası olan format!

Hacker'lar format peşinde!

Güney Koreli bir hükümet ajansı ve internet güvenliği firması Amerika ve Kore'de siteleri yavaşlatan siber saldırıların yeni bir safhaya gireceğini bildirdi. Kişisel bilgisayarlara düzenlenecek ve sabit diskleri silecek saldırılar bekleniyor.

Güney Kore'nin önde gelen güvenlik firmalarından Ahnlab durumu takip ve analiz ederek bu yeni safhanın on binlerce bilgisayarı etkileyeceğini belirtti. Etkilenen bilgisayarlardaki veriler kaybolacak ve haliyle bu bilgisayarlar açılmayacak.

Kuzey Kore şüphelilerin başında olsa da saldırıların kaynaklanmış olabileceği beş ülkelik listede Kuzey Kore ismi yer almadı. Bu beş isim Almanya, Avusturya, Gürcistan, Amerika ve Güney Kore oldu. Şimdiye kadar yapılan saldırılar büyük hasar veya güvenlik riski oluşturmadı. Ancak hükümet sitelerini hedef alan saldırılar büyük bir şov oldu. İşte bu yüzden Kuzey Kore'deki sitelerden kaynaklanan bir şeyler bulunamadıysa da şüpheler değişmiyor.

Neredeyse kimsenin internet erişimine izin verilmeyen Kuzey Kore, nükleer silahlarıyla şov yapsa da kötü durumda. Geceleri şehirlerini aydınlatacak elektriği bile üretemeyen ülkede, geçtiğimiz senelerde Kim Jong-il'in emriyle bir siber savaş bölümü kurulmuştu. Bu saldırıların nükleer gücü destekleyici bir teknolojik güç şovu olabileceği düşünülüyor.

Okuyucu Yorumları