Hacker'lar hala Sony'ye erişebiliyor!

Sony'yi vuran hack dalgasının geride kaldığını mı düşünüyorsunuz? Durum pek öyle olmayabilir!

"Hala içeride olabilirler!"

Sony Pictures'ın hacklenmesi olayı, geçtiğimiz aylarda tüm dünyayı meşgul eden bir krize dönüşmüştü. Kuzey Kore tarafından desteklendikleri şüphesi bulunan hacker'ların, Sony Pictures'ın tüm sistemlerine girip her türlü veriyi ve hatta yayınlanmamış filmlerini çalması sonucunda Sony'de tüm çalışanlar neredeyse offline çalışmaya başlamış, eski telefonlar ve eski bilgisayar sistemleri tekrar devreye girmişti.

Büyük bir güvenlik taraması ve temizliğine başlayan Sony'de, temizlik yapan güvenlik uzmanları, hacker'ların hala Sony sistemlerine ulaşabildiklerinden şüpheleniyorlar.

Sony'nin hacker'larla sınavı! Tıklayın...

Taia Global isimli güvenlik şirketinin araştırmalarına göre, hacker'ların sisteme sakladıkları trojanları veya farklı arka kapıları tamamen tespit etmek mümkün olamayabilir.

Tai Global, saldırıda rolü olabileceği tahmin edilen bir hacker belirlediklerini ve internette Yama Tough ismiyle bilinen hacker'ın daha önce dijital saldırı suçuyla ABD hapishanelerinde yatmış olduğunu açıkladılar. Temmuz ayında ismi bilinmeyen başka bir Rus hacker, saldırıların arkasında Yama Tough'un olduğunu belirten bazı belgeleri Tai Global'a göndermişti.

Okuyucu Yorumları