Hackerlar intikam aldı!

Türkiye'deki yasaklara büyük bir tepki geldi, hem de hackerlardan! İşte hacklenen resmi siteler...

Hackerlar intikam aldı!

Video paylaşım sitesi YouTube'a mahkeme kararıyla erişimi engelleyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), onun bağlı olduğu Bilgi Teknolojileri İletişim Başkanlığı ve Ulaştırma Bakanlığı, "sansüre" tepki gösteren hackerların saldırısına uğradı.

Ulaştırma Bakanlığı'nın da aralarında bulunduğu üç kurumun internet sitesine dün hackerların saldırısı nedeniyle erişim sıkıntısı yaşandı. 01.00 ile 11.00 saatleri arasında yaşanan saldırıyla ilgili bazı internet sitelerine açıklama gönderen hackerlar, "Bu sitelere erişim, YouTube'a yönelik olarak yürüttükleri 5651 sayılı yasa kapsamındaki hukuksuz çalışmalar sebebi ile engellenmiştir" dediler.

Hackerlar, açıklamalarında "Bu saatler arasında erişime engellenmesinin sebebi iyi niyetimizin bir göstergesidir, amacımız kurumların çalışmasını engellemek değil aşağıda anlatmış olduğumuz konulara kamuoyunun ve kamunun dikkatini çekmektir" dedi.

İşte diğer hackler ve açıklamalar

İşte diğer hackler ve açıklamalar

Tübitak'ın da internet sayfasına erişimi engelleyen hackerlar, bunun sebebini ise şöyle açıkladılar:

"Kendi güvenliğini sağlayaman kamunun kini sağlayamayaz Tübitak'ın sitesi ise kurum içerisinde yer alan, kamu güvenliğini hedef alan BOME (Bilgisayar Olaylarına Müdahale Ekibi) yapısının fonksiyonsuzluğunu ve vizyonsuzluğunu gözler önüne sermek için engellenmiştir. Kamu Bilgi Güvenliği daha kendi güvenliğini sağlayamayan bu tarz kurumların tekeline bırakılmamalıdır."

Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri, saldırıyı doğrulayarak, "Yarım saat süreyle erişim engellendi. Ancak daha sonra gerekli tedbirler alınarak durum normale döndü" bilgisini verdi. Hacker saldırısına uğrayan diğer kurumların yetkilileri ise sık sık bu tür saldırı teşebbüslerinin yaşandığını belirterek, sorunun giderildiğini belirttiler.

Hurriyet

Okuyucu Yorumları