Hacker'lar, koca bir ülkeyi işte böyle vurdu!

The Sandworm Team olarak bilinen Rus hacker ekibi, koca bir ülkenin başına büyük bela oldu!

Çok sert bir saldırı daha!

Kötü amaçlı yazılımlar sadece milyonlarca PC kullanıcısını hedef almıyor ve firma casusluğu için çok sık kullanılıyor. Bu yazılımlar artık bütün ülkelerin alt yapılarını bozmak için önemli bir silah haline de geldi. Hele bir de "hünerli" hacker'ların eline düşerlerse, olabileceklerin sınırı yok gibi.

İşte böyle bir hacker grubu, Ukrayna ulusal şebekesindeki bilgisayarları etkilemeyi başardı ve bunun sonucunda Ivano-Frankivsk bölgesindeki yüzlerce ev bilgisayarı çalışmaz hale geldi. Bu saldırının, güç kesintisine sebep olan ilk siber saldırı olduğu düşünülmekte.

ESET'in söylediğine göre saldırganlar, güç istasyonu bilgisayarlarına kötü amaçlı yazılıma sahip Microsoft Office belgeleri ile sızdılar. Sosyal mühendislik teknikleri kullanılarak, dosyalar çalışanlar tarafından açıldı ve BlackEnergy trojan'ı aktif edilmiş oldu. Bu kötü amaçlı yazılım bir "KillDisk parçası" bulunduruyordu ve bu parça önemli terminalleri baştan başlatılamaz hale getiriyor ve arka kapıları açarak dışarıdan erişime imkan tanıyordu.

The Sandworm Team olarak bilinen Rus hacker ekibinin saldırının arkasında olduğu düşünülmekte. The Sandworm Team, daha önce de Ukraynalı enerji sağlayıcılarını hedeflemişti ve ABD ile Avrupa'daki sağlayıcıları etkilemeyi başarmıştı. Financial Times'ın söylediğine göre Ukrayna enerji bakanlığı şu anda saldırının tam sebebini ve nasıl gerçekleştiğini araştırmaya devam ediyor. Prykarpattyaoblenergo teknik yöneticisi Oleg Senik'in söylediğine göre mühendisler, her alt bölge istasyonunu "manuel" olarak onararak bölgeye enerji sağlıyor...

Okuyucu Yorumları