Hacker'lara "çalıntı hack yazılımı" şoku!

Çaldıkları hack yazılımlarını büyük paralarla satmak isteyen hacker'lar, görünüşe göre büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor!

Hacker'lara soğuk duş!

NSA (Uluslararası Güvenlik Ajansı)'dan çalındığı iddia edilen siber saldırı yazılımlarını açık arttırma ile satmaya çalışan hacker'lar, görünüşe göre büyük bir hayal kırıklığı yaşıyor.

Satılmaya çalışılan siber silahlar çok az ilgi görüyor ve hafta sonu yayınladıkları mesajda Shadowbrokers durumdan hiç de memnun olmadıklarını açıkladı. Pazartesinden beri sadece bir tane kayda değer fiyat teklifi oldu, o da 1.5 bitcoindi, yani 918 dolar. Diğer tekliflerin çoğu 1 dolar ya da daha azdı. Hacker'lar, Ağustos'ta çalıntı hack yazılımlarının bir örneğini yayınlamışlardı ve bağımsız güvenlik uzmanları bu yazılımların çalıştığını doğrulamıştı. Yazılımların içinde firewall, router, Juniper Ağı ve Fortinet açıklarını kötüye kullanan virüsler var ve büyük ihtimalle küçük bir servet değerindeler. Hacker'ların iddiasına göre ellerinde satılmaya hazır daha fazla siber silahlar var. Fakat nedense bu silahları bitcoin ile çalışan bir açık arttırma sitesine koydular.

Açık arttırmaya herkes katılabiliyor ama hacker'lar henüz en son fiyatı ne zaman kabul edecekleri hakkında bir bilgi vermediler. Ayrıca hacker'ların beklentisi bu işten 1 milyon bitcoin kazanmaktı, yani 611 milyon dolar.

Bu sıra dışı şartlar dolayısıyla güvenlik uzmanları bütün bu açık arttırma işinin bir reklam kampanyasından ibaret olabileceğinden şüpheleniyorlar. Ama ShadowBrokers'ın en son paylaştıkları mesajda açık arttırmanın ne kadar "çılgınca" olsa da gerçek olduğunu belirttiler.

Okuyucu Yorumları