Hacker'lara "gelin, hack'leyin" çağrısı!

Dünyanın en güvenli kurumundan, hacker'lara açık çağrı: "Gelin, bizi hack'leyin"

"Gelin, bizi hack'leyin!"

Dünyanın en güvenlikli kurumlarından biri olan ABD'nin Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı ya da kısa adıyla Pentagon'u hack'leyebileceğini düşünen varsa bir adım öne çıksın. Bunu yapabileceğini düşünenlerin endişelenmesine gerek yok! Zira tam da kurumun kendisi; güvenlik ağının yetkinliğini ölçmek için düzenlenen bir yarışmayla hacker'ları çağırıyor.

"Hack the Pentagon" adı verilen bu proje kapsamında dünyanın en iyi hacker'larının Pentagon'un bazı web sitelerinin güvenliğini test etmek için onları hack'lemeye çalışacağı belirtiliyor. Bu pilot programın ilk kısmı olan bu çalışma ayrıca ABD hükumeti tarafından sunulan ilk "siber hata ödülü" olma özelliğini de taşıyor.

Pentagon'un sistemlerinde hata bulanlara vermeyi planladığı bu ödül aslında özel firmaların bir süredir sıklıkla uyguladığı bir yöntem. Örneğin Facebook, 2015'te bu açıkları ortaya çıkaran 210 araştırmacıya toplam 936 bin dolar ödediğini açıklamıştı.

ABD hükumeti bu ilk yarışmanın ardından sistemin uygulamalarındaki, ağlarındaki ve web sitelerindeki olası zayıflıkları belirlemek için benzer yarışmalara devam edeceğini açıkladı.

Okuyucu Yorumları