Hackintosh davasında Apple'a kötü sürpriz

Apple ve Psystar arasındaki Hackintosh davasında, Apple'ın istek ve tavırları yargıcı da kızdırdı!

Hackintosh davası kızdırdı!

Bildiğiniz gibi Psystar ile Apple bir süredir o mahkemeden bu mahkemeye koşuyor ve ard arda açılan davalarda birbirlerine üstünlük sağlamaya çalışıyorlar. Son olarak Ağustos ayında Psystar, Apple'a tekelcilik davası açmıştı. Bu yeni davanın konusu ise Apple'ın piyasaya çıkacak olan Snow Leopard işletim sistemi ile ilgiliydi. Apple ise bu davanın, Psystar'ın daha önce açmış olduğu Mac OS X 10.5, yani Leopard işletim sistemi davası ile çok benzer olduğunu ve düşmesi gerektiğini bildirmişti.

Buna rağmen yargıç konuyu incelemek için Snow Leopard işletim sistemi ile ilgili bir inceleme kararı verdi. İnceleme kararının dolduğu tarihte ise Snow Leopard henüz piyasaya çıkmadığı için inceleme gerçekleşemedi. Yargıç Apple'ın sürekli itirazlarının üzerine, bir de Snow Leopard'ın piyasaya çıkış tarihini bilerek geciktirmesinin art niyetli bir tutum olduğuna karar verdi ve Apple'ın davanın düşmesi yönündeki talebini reddetti.

Bu esnada Psystar da, Apple gibi bir devle mücadelesini ürünlerine de taşıdı ve farklı bir imaj üzerine gitmeye karar vererek yeni Hackintosh bilgisayarlarında Rebel yani "asi" markasını kullanmaya başladı.

Okuyucu Yorumları