Hack'lenen Postalardan Gates ve Cook Çıktı!

Hack'lenen ve Wikileaks tarafından sızdırılan yeni belgelerden, Tim Cook ve Bill Gates sürprizi çıktı!

Tim Cook ve Bill Gates sürprizi!

ABD'deki başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton'ın seçim kampanyasının yöneticiliğini üstlenen John Podesta'ya ait e-postaların Wikileaks tarafından sızdırılmasının yankıları devam ediyor. Politika gündemini sarsan birçok belgenin ortaya çıkmasının ardından yeni sızıntılar şimdi de teknoloji dünyasını yakından ilgilendirecek türden. Zira bu e-postalara göre Hillary Clinton'ın başkan yardımcılığı görevi için düşündüğü isimler arasında Tim Cook ve Bill Gates de varmış.

Geçtiğimiz Mart ayında, Clinton'ın kampanya müdürü John Podesta tarafından gönderildiği öne sürülen bu e-postalarda Demokratların başkan adayının yardımcılığı görevi için 39 potansiyel isim üzerinde durulduğu anlaşılıyor. CBS News'de yer alan rapora göre bu listenin ilk halinde Apple CEO'su Tim Cook ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates de yer alıyor. Daha da ilginç olan Bill & Melinda Gates Vakfı'nın yöneticiliğini eşiyle birlikte yürüten Melinda Gates de bu görev için düşünülen isimler arasında.

8 Kasım'da yapılacak olan başkanlık seçimleri öncesinde Wikileaks uzun bir süredir yayınladığı Podesta'nın kişisel e-posta hesabını hack'leyerek elde edilen belgelerle seçim sürecinde gündemi büyük ölçüde belirlemeye devam ediyor. Bağımsız bir kuruluş olduğu düşünülen Wikileaks'in yanında bu e-postaların sızdırılmasının Rus hükumetinin işi olduğu da iddia ediliyor. Bazı ABD'li yetkililer bu hack'lerin Rusya tarafından yapıldığı, zira Rus devletinin seçimlerin sonucunu Cumhuriyetçi aday Donald Trump lehine etkilemeye çalıştığını öne sürüyor.

Okuyucu Yorumları