Huawei Mate 10 Lite İnceleme

Huawei'nin bir dönem efsanevi Mate 10 serisi modellerinden Huawei Mate 10 Lite hala satın alınır mı? İşte Huawei Mate 10 Lite incelemesi.

Huawei Mate 10 Lite İnceleme
CHIP Online Notu 78
  • Malzeme kalitesi
  • Gün ışığında iyi kamera performansı
  • Geniş depolama alanı
  • Ekran
  • Düşük ışıkta fotoğraf ve video performansı
  • Yavaş şarj oluyor
  • Yüksek fiyat

Huawei'nin akıllı telefon dünyasındaki gelişimi fazlasıyla ilgi çekici. Türkiye pazarına girdikten sonra da önemli ölçüde başarı sağlayan şirket, global çapta Samsung ve Apple ile büyük rekabet halinde.

Bugüne kadar Huawei'nin pek çok akıllı telefonunu inceledik. P serisi ve Mate serisinin gelişimine hep beraber şahit olduk. Elbette her modeli inceleme şansımız olmuyor. Mate serisinden bir model var ki, bugüne kısmetmiş. 2017 yılında piyasaya çıkmış olsa da, halen Türkiye pazarında bulunabilen Huawei Mate 10 Lite'a yakından bakacağız.

Huawei Mate 10 Lite Tasarımı Nasıl?

Huawei Mate 10 Lite Tasarımı Nasıl?

Huawei Mate 10 Lite, tasarımıyla dönemi için oldukça ilgi çekici bir model oluyor. Premium tasarıma sahip olan telefonda pürüzsüz bir metalik gövde yer alıyor. FullView ekran tasarımının benimsendiği telefonda, ön ve arka kameralar da çifter çifter karşımıza çıkıyor.

Tasarımıyla güzel görünmesinin yanı sıra oldukça da hafif bir telefon olan Huawei Mate 10 Lite, sadece 164 gram ağırlığında. Kenarları yuvarlatılmış olan telefonun elde iyi bir dengede durduğunu söyleyebiliriz.

Huawei Mate 10 Lite'ın ekranı 5.9 inç boyutunda olurken, 18:9 ekran en – boy oranı sunan bu ekran IPS LCD panele sahip. Full HD+ çözünürlük değeri ile bugün piyasaya çıkan modellerle rekabet halinde olan telefonda, parmak izi sensör ise arka bölümde yer alıyor.

Huawei Mate 10 Lite Özellikleri Neler?

Huawei Mate 10 Lite Özellikleri Neler?

Huawei Mate 10 Lite, 8 çekirdekli Kirin 659 işlemciden güç sağlıyor. 4 GB RAM ve 64 GB depolama alanı bulunduran telefon, 128 GB'a kadar microSD kart yoluyla arttırılabilir hafızayı destekliyor.

Huawei Mate 10 Lite, tabii ki çıktığı döneme göre Android 7 işletim sistemini bulunduruyor. Ancak telefona önce Android 8'e sonra da Android 9'a güncelleyebiliyorsunuz.

802.11n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2, aptX ve FM radyo desteğinin bulunduğu telefonda batarya ise 3340 mAh seviyesinde. Bu batarya kapasitesi ile normal bir kullanımda günü çıkartabilirken, ikinci gün için telefonu şarj etmeniz gerekecek. Huawei Mate 10 Lite'da hızlı şarj desteği ise bulunmuyor.

Huawei Mate 10 Lite Kameraları Nasıl?

Huawei Mate 10 Lite Kameraları Nasıl?

Huawei Mate 10 Lite, toplamda 4 kameralı bir akıllı telefon oluyor. Arkada çift, önde çift kamera bulunduran Huawei Mate 10 Lite, ana kamerasıyla 16 MP'lik görüntüler yakalayabiliyor. f/2.2 diyaframa ve faz algılamalı otofokusa sahip olan bu kameraya ise 2 MP'lik derinlik sensörü eşlik ediyor. Telefonda bu sayede portre modu yer alıyor ve alan derinlikli fotoğraflar çekebiliyorsunuz.

Özellikle gündüz iyi ışık altında yapacağınız çekimlerde oldukça başarılı fotoğraflar çekebilen Huawei Mate 10 Lite'ın kameraları, profesyonel mode seçeneği sunduğu gibi HDR, hızlandırılmış ve ağır çekim yeteneklerini de içeriyor. Full HD video kaydı yapabilen arka kameranın düşük ışık performansı ise harika değil.

Telefonun ön kamerası ise 13 MP ana kamera ve 2 MP derinlik sensörü olarak karşımıza çıkıyor. Böylece selfie çekimlerinizde de etkili bokeh efekti sağlayabilen telefonda, yüz tanımayı da aktifleştirebiliyorsunuz.

Özetle

Sonuç olarak Huawei Mate 10 Lite hala güzel telefonlardan biri. Ancak elbette eski işletim sistemiyle gelmesi ve artık yeni ve daha rekabetçi modellerinin bulunması onu olumsuz etkiliyor. Fiyatı ise hala yüksek bir model oluyor Huawei Mate 10 Lite. Şu an bu telefonu piyasada 2600 TL fiyatla bulabiliyorsunuz. Bu fiyatla da ibreyi daha güncel rakiplerine çevirdiği muhakkak.

Teknik Özellikler
Ürün Modeli Huawei Mate 10 Lite
Ürün Markası Huawei
CHIP Online Notu
78
İşletim SistemiAndroid 8
İşlemciKirin 659
Çekirdek (CPU)8
İşlemci Hızı2.36 - 1.7 GHz
Ekran TeknolojisiIPS LCD
Ekran Boyutu5.9 inç
Ekran Çözünürlüğü1080 x 2160 px
Grafik İşlemciMali-T830 MP2
Bellek (RAM)4 GB
Dahili Depolama64 GB
Ön Kamera13 MP
Ön Kamera (2)2 MP
Arka Kamera16 MP
Arka Kamera (2)2 MP
Çift HatVar
Wi-FiVar
NFCYok
GPSVar
LTE (4G)Var
HDMI (MHL)Yok
BluetoothVar
FM RadyoVar
Batarya Kapasitesi3340 mAh
Parmak İzi SensörüVar
Yüz TanımaVar
Boyutlar75 x 156 x 7.5 mm
Ağırlık164 gr.
Okuyucu Yorumları