Half-Life 3 Yazarı, Hikayenin Sonunu Anlattı

Valve'den ayrılan Half-Life 2: Episode 3 yazarı, hikayenin sonunu paylaştı.

Half-Life 3 yine üzdü!

Half-Life serisinin baş yazarlarından biri, Valve'den ayrıldıktan sonra yayınladığı blog gönderisinde, Episode 3'te neler olacağını anlattı. Telif hakları elinde olmadığı için "Epistle 3" adı ile yayınladığı makale, hayranların yaralarına tuz bastı denilebilir.

Half-Life 2: Episode 3'ün yazarlarından March Laidlaw, kendi web sitesinde yayınladığı "Epistle 3" adlı yazı açık şekilde Episode 3'ün hafif değiştirilmiş hali. Görünüşe bakılırısa bu "fanfic"in orijinal hikayeden tek farkı karakter isimlerinin ve cinsiyetlerinin değişmiş olması. Örneğin Gordon Freeman'ın ismi Gertrude Fremont'a dönüşmüş.

Bazı hayranlar Reddit ve Twitter'da seriye veda ederken, diğerleriyse hikayenin artık erişilebilir olduğunu ve bağımsız geliştiricilerin oyunu devam ettirebileceğini söylüyor.

Serinin sonu, en azından Laidlaw'ın paylaştığı kadarıyla, gerçekten muazzam bir sona benziyor. Episode 3'te Portal serisine bile bir gönderme yapılması planlanmış.

Valve'in Half-Life serisini terk edip Dota 2 ve Counter Strike: Global Offensive'e ağırlık vermesi, az emek karşılığında çok para kazandıran girişimler olması yüzünden olduğu kesin. Dota 2 International turnuvasında yapılan yeni oyun duyurusunun bir Dota 2 kart oyununa (Artifact) ait olması da hayranları büyük hayal kırıklığına uğratmıştı.

Okuyucu Yorumları