Halite'ın uTorrent'ten geri kalır yanı yok

Popüler uygulama uTorrent'i bile bazı özellikleriyle geride bırakan Halite nedir? İşte ayrıntılar...

Torrent'in taçsız kralı!

Son 3 yıla baktığımızda, yeni BitTorrent client'ler pek de sık görülmedi. uTorrent ile beraber, Azureus ve BitComet, şimdilik torrent pazarının %90'ınını elinde bulunduruyorlar. uTorrent ise diğer client'leri geçerek en popüler torrent client'i olmayı başarıyor.

Ancak Halite isminde ve torrent kullanıcıları tarafından pek de bilinmeyen bir BitTorrent client'i de mevcut. 2006 yılında projesi hayata geçirilen açık kaynaklı bu uygulama, İrlandalı Eoin O'Callaghan tarafından geliştirildi. Halite, 2006 yılından bu yana gün be gün kendini geliştirdi ve tam donanımlı bir BitTorrent client halini aldı.

Sistem kaynaklarını bolca kullanan diğer BitTorrent client'lerinin aksine, Halite'ın sahip olduğu en önemli özelliği, sistem kaynaklarından minimum seviyede faydalanması. Halite'ın yayınlanan son sürümünün kullandığı bellek miktarının 10,000 KB olduğu düşünüldüğünde, client'in neredeyse uTorrent'in yarısı kadar sistem kaynaklarını sömürdüğü söylenebilir.

uTorrent'in en büyük rakiplerinden biri olmayı başaran Halite, bir torrent client'inde bulunması gereken tüm temel özellikleri içeriyor.

İndirme hızı bakımından uTorrent ve Vuze ile boy ölçüşebilen Halite, yer yer uTorrent'in hızını da rahatlıkla aşabiliyor.

Sonuç olarak Halite, uTorrent'e alternatif olabilecek başarılı bir BitTorrent client'i olarak karşımıza çıkıyor.

Download: Halite 0.3.1

Okuyucu Yorumları