Halo efsanesi göz kamaştırıyor!

Microsoft'un efsane oyun serisi Halo, açıklanan son rakamlarla pek çok dev oyunu kıskandıracak!

Efsane oyun göz kamaştırıyor!

Microsoft, 2001 yılında sunulan Halo: Combat Evolved oyunundan itibaren şu ana kadar Dünya genelinde 65 milyonun üzerinde Halo oyunu satmış durumda. Simgesel FPS oyunu Bungie tarafından yaratılmıştı ve çoğu eleştirmen tarafından şu ana kadar en iyi bilim kurgu FPS oyun serilerinden biri olarak görülmekte. Çizgi romanlar, kitaplar, TV şovları, mobil oyunlar ve daha pek çok lisanslı ürünün üretilmesine sebep olan seri için, Microsoft tarafından özel bir geliştirme stüdyosu, 343 Industries kuruldu ve bu stüdyonun tek odağı Halo markası üzerineydi.

Şu anda 10 farklı oyundan oluşan seri, 2007 yılında 14.5 milyon ve 2014 yılında 60 milyon satış miktarına ulaşmışken, bu yıl 65 milyon sınırını geçmeyi başardı. Oyunların büyük bir kısmı, hayranları ve eleştirmenler tarafından sağlam bir hikayeye sahip olarak görülmekte ve seri, Microsoft'un konsol satışlarının arkasındaki asıl itici güç olarak tanımlanıyor. Firmanın Halo markası üzerinden kazandığı toplam gelir ise 3.4 milyar dolar olarak gözükmekte.

Microsoft'un açıklamasına göre, 65 milyon Halo oyununun yanı sıra, 35 milyonun üzerinde Mega Bloks Halo seti de satılmış durumda. Dahası, Microsoft için Halo'nun sonu henüz gelmiş değil. E3'te Halo 5: Guardians oyun videolarının gösterimini yapan firma, yeni oyunu 27 Ekim tarihinde yayınlanmaya hazırlanıyor.

Okuyucu Yorumları