Halo: Microsoft'un gizli kahramanı!

Windows'u, Office'i unutun! Çok farklı bir isim, yıllardır Microsoft'un göz bebeği olmayı sürdürüyor

Microsoft'un gizli kahramanı!

Microsoft'un ilk göz ağrılarından biri olan Halo serisi, günümüzde Halo 4 için hummalı bir çalışma içerisine girmiş durumda.

Yaklaşık on yıldır Microsoft'un göz bebeği olan oyun serisi, geçtiğimiz günlerde Microsoft tarafından yapılan bir istatistikle, ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Yapılan açıklamaya göre, 2001 yılında ilk defa piyasaya çıkan Halo serisi, günümüze kadar geçen sürede tam 46 milyon kopya satmış durumda ki bu satış rakamı aynı zamanda 3 miyar dolar gibi devasa bir gelire eş değer. Bungie tarafından geliştirilen Halo, Halo 2 gibi orijinal Xbox oyunlarının yanı sıra, devamında gelen Halo 3,Halo 3 ODST ve Halo Reach gibi Xbox 360 oyunlarının her biri, bu rakama ulaşma yolunda ayrı bir paya sahip.

Xbox'dan PC platformuna aktarılan Halo 1 ve Halo 2 gibi oyunlarsa, her ne kadar doğrudan Bungie tarafından geliştirilmemiş olsa da yine de satışlarda önemli bir rol oynamış. Tüm bu bilgilerin haricinde Microsoft'tan gelen bir diğer istatistiksel rakamsa; ilk Halo oyunundan bu yana geçen sürede kullanıcılar tarafından oyuna toplam 5 milyar saat harcanmış olması oldu. Pek tabi şu ana kadar hesaplanan toplam gelir ve harcanan saat, Halo 4 ile çok daha farklı boyutlara ulaşacak.

Okuyucu Yorumları