Halo'nun PC'ye gelecek sürümü doğrulandı

Halo'nun PC'ye gelmesi beklenen The Master chief Collection oyun paketi kesinleşti!

Halo'nun PC sürümü doğrulandı!

Microsoft, Inside Xbox webcast'ını gerçekleştirdi ve aylar boyunca gelen söylentiler ardından bugün, Halo: The Master Chief Collecton'ın PC'ye geldiğini duyurdu. Oyun, Halo: Combat Evolved, Halo 2 Anniversary, Halo 3 ve Halo 4'ün aralarında bulunduğu dört temel Halo oyunundan oluşuyor. Halo 3:ODST de ek olarak sunuluyor.

Ancak özellikle belirtilen bir nokta, hala yapılması gereken çok şeyin bulunduğu idi. Microsoft ve 343 Industries, oyunun sadece bir port (konsol oyunlarının bilgisayar komut girdilerini kabul edecek şekile düzenlenen, genellikle düşük veya aynı kalitedeki sürümleri) olmadığını ve The Master Chief Collection'ın tamamının bir anda sunulmayacağını söyledi. Farklı oyunlar sıra ile sunulacaklar.

Bu oyunların biri, bugün paketin bir parçası olarak duyurulan Halo: Reach olacak. Bu oyun hem Xbox One sürümüne hem de yolda olan PC sürümüne gelecek. Xbox One X için daha yüksek bir çözünürlük ve daha yüksek frame sayısı ile geliştirilecek ve oyuna sahip olan herkes için bedava olarak sunulacak. Ayrıca Xbox Game Pass üzerinde de oyunun bir parçası olacak.

Oyunlar için asıl odaklanılan noktalardan biri fare ve klavye desteği olacak. Halo 2 gibi bazı oyunlar orijinal olarak PC oyunları olsa da, Halo 3 ve Halo 4 konsollar düşünülerek tasarlanmışlardı. Oyunların sırayla sunulacak olmasının bir sebebi de bu olacak ve ekip, sırayla tekil oyunlara odaklanabilecek.

Halo: The Master Chief Collection PC'lerde Microsoft Store ve ilginç bir şekilde Steam üzerinden alınabilecek. İsim şimdiden Steam'de görülebiliyor ancak henüz bir yayım tarihi hakkında ipucu bulunmuyor...

Okuyucu Yorumları