Hangi arka plan daha çok pil harcıyor?

Cebinizdeki farklı arka planların pil tüketiminizi ne kadar çok etkilediğini biliyor musunuz?

Pil canavarı arka planlar!

Blog sayfalarında mobil uygulama geliştiricileriyle çeşitli ipuçları paylaşan Microsoft, bu kez uygulamaların pil tüketimiyle ilgili pratik bilgiler verdi.

Blog'da iki farklı arka plan resminin pil tüketimine önemli bir etkide bulunabileceği gösteriliyor. Örneğin mor renkli bir arka plana sahip uygulama, 0.37mAh pil tüketiyor - bu, uygulamanın Windows Phone'lu bir cihazda yaklaşık 7 saat çalışabileceğini gösteriyor. Koyu bir arka plana sahip uygulama ise sadece 0.09mAh pil tüketiyor ve bu sayede 24 saatten daha uzun çalışabiliyor. Yani daha koyu arka plana sahip bir uygulama, daha az enerji harcıyor.

Blog'da hangi kablosuz sinyalinin daha fazla enerji harcadığından da bahsediliyor. Buna göre mobil bağlantılar genel olarak Wi-Fi bağlantılarından daha fazla güç tüketiyor. Bunun yanında uygulamalardaki animasyonlu resimler de işlemcinin daha çok kullanılmasına ve dolayısıyla daha çok güç tüketimine neden oluyor.

Microsoft, geliştiricilerin uygulamalarının güç tüketimini kontrol etmesi için Windows Phone 8 SDK ile Power Monitoring adında bir araç da sunuyor.

Okuyucu Yorumları