Hangi cihazların giriş yaptığını görün!

Google hesabınıza hangi cihazların giriş yaptığını görmenin çok kolay bir yolu var!

Kimler giriş yapmış?

Google hesabınızın açık olduğu bir cihazı sıfırlamadan başkasına verdiniz. Veya birilerinin parolanızı öğrenip hesabınızda dolaşıp dolaşmadığını bilmek istiyorsunuz. Canınızı sıkmayın, kendinizi güvene almak için kullanabileceğiniz bir Google hizmeti var.

Google, hangi cihazların hesabınıza giriş yaptığını gösteren bir işleve sahip. Giriş yapan cihazların listesini görmek için https://security.google.com/settings/security/activity adresini açmanız yeterli; hesabınıza daha önceden oturum açmışsanız listeyi hemen göreceksiniz.

Listede tanımadığınız bir cihaz veya artık kullanmadığınız bir cihaz görüyorsanız, cihazın üzerine tıklayıp ardından kırmızı renkli Kaldır düğmesine tıklayın. Sizin dışınızda bir kişinin hesabınıza erişmeye çalıştığından şüpheleniyorsanız, sayfanın üstündeki "Hesabınızı güven altına alın" bağlantısına tıklayın. Buradan parolanızı değiştirebilir veya hesabınızı kurtarmaya yönelik bilgileri ekleyebilirsiniz.

Hangi cihazların giriş yaptığını görün!

Facebook, iCloud gibi hizmetlerin de hesap etkinliğinizi gösteren benzer işlevleri bulunuyor. Hesaplarınızın ele geçmediğinden emin olmak için farklı hesaplarınızdaki etkinliğe düzenli olarak göz atmanızda fayda var.

Okuyucu Yorumları