Hangi dev, ne kadar telefon satıyor?

Akıllı telefon pazarının kralı yine Samsung. Peki Apple, LG ve diğerleri, listede nasıl sıralanıyor!

En çok cebi onlar satıyor!

Günümüzde kafamızı çevirdiğimiz yerde biten akıllı telefonların, artık ne kadar büyük bir rant olduğunu herkes biliyor. Her geçen gün giderek artan akıllı telefon talepleri artık öyle bir noktaya gelmiş durumda ki telefon pazarı önüne geçilemeyecek boyutta büyümeye devam ediyor.

IDC'nin yayınladığı son rapora baktığımızda, geçen yılın ilk çeyreğine kıyasla 2014'deki büyüme, tam tamına yüzde 28 oranında artmış. Sadece bir yılda yaşanan bu devasa büyümenin sonucundaysa, geçen yıl 218.8 milyon adet üretim ve dağıtımı yapılan akıllı telefonlar bu yıl itibariyle 281.5 milyon adede ulaşmış bulunuyor. Aynı dönemdeki hem akıllı, hem de "akılsız" telefon satışlarıysa 448.6 milyon adet olarak belirtildi. Bu rakam her ne kadar geçen yıl ile benzerlik gösterse de buradaki esas fark, akıllı olmayan telefon üretiminin büyük bir kısmının yerini, akıllı telefonların almış olması ki geçen yıl yüzde 51 oranında üretilen akıllı telefon miktarı, yeni raporda yüzde 63 oranında ölçüldü.

IDC'nin yayınladığı raporun devamındaysa yıl içerisinde en çok üretim hacmi büyümesi yaşayan ilk beş marka sıralandı. Pek tabi ilk sırada Samsung geliyor. Geçen yıla göre yüzde 22 daha fazla telefonu satışa çıkaran firma, toplamda 85 milyon telefonu piyasaya sürmüş. İkinci sırada yer alan Apple tarafındaysa büyüme yüzde 17 olarak belirtildi. Bu sayede 43.7 milyon telefon piyasaya süren Apple, halen fiyat politikası yüzünden gerilerde kalmayı sürdürüyor.

Huawei cephesindeyse büyüme hacmi 9.3 milyon telefondan 13.7'ye çıkarken, Lenovo tarafındaki 7.9 milyonluk üretim 12.9'a çıktı ve son olarak LG de kendisini göstermeyi başardı; 10.3 milyonluk üretimini 12.3 milyona çıkarmayı başardı.

Raporun geneline hükmeden fikirse, tüm akıllı telefon üreticilerinin geçtiğimiz yıla göre çok daha fazla telefonu piyasaya sürmesi oldu.

Okuyucu Yorumları