Hangi Dosya Paylaşım Programı Size Göre?

Bu yazımızda sizlere en iyi ve en kullanışlı dosya paylaşım programlarını açıklayacağız.

Paylaşım Programları

Kusursuz bir dosya indirme programı, şüphesiz kesintisiz indirme kabiliyetini ve indirilmek istenen dosyaların çeşitliliği ile doğru orantılıdır. Bu yazımızda sizlere en iyi ve en kullanışlı dosya paylaşım programlarını açıklayacağız.

İndirmek istediğiniz büyük boyutta dosyalar var, ancak elinizde ne dosya linkleri var, ne de nasıl indireceğiniz hakkında bir fikriniz? Belki de Google'a aradığınız dosyayı yazdığınızda data salatası içinde kaybolup duruyorsunuz, sonuç sıfıra sıfır elde var sıfır. Ancak belki de daha önce pek aklınıza gelmeyen indirilme yöntemleri yıllardır, milyonlarca bilgisayar kullanıcıları tarafından kullanıyor. Bilgisayar kullanıcıları, sabit disklerini tüm dünyadaki başka bilgisayar kullanıcılarına açıyorlar ve böylece sonsuz denebilecek büyüklükte bir data okyanusu oluşturuluyor. Bu data okyanusundan dilediğiniz balığı kapmak için yapmanız gereken sadece, küçük boyutlu bir paylaşım programını bilgisayarınıza indirip, kurmak.

Chip Online olarak, paylaşım programlarını sadece yasal dosyalar ile çalışılması koşulu ile üreticinin kendi yasal sitesinin linkleri ile yayınlıyoruz. Yasal olmayan içerik konusunda her türlü zarar ve karşılaşılabilecek sıkıntının paylaşım yapan kullanıcı ve sunucularından kaynaklandığını ve olası bir yasal yürütmede, paylaşıma katılan kişi ve şahısların sorumlu olduklarını unutmayınız.

Multimedia Turbosu Azureus

Multimedia Turbosu Azureus

Türkçe destekli ve açık kaynak kodlu bir dosya paylaşım programı olan Azureus ile sahip olduğunuz Torent linklerini sunucuya bağlanarak indirebilirsiniz. Kaynak sıkıntısı çekmeyeceğiniz bir paylaşım programı olan Azureus ile dosya aldığınız kaynak hakkında ayrıntılı bilgileri görebilirsiniz. Azureus, Torrent uygulamaları içerisinde en çok tercih edilen araçların başında yer alıyor.

Programın Windows XP yüklü sisteminizde çalışması için Java'nın kurulu olması gerekiyor. Sisteminizde Java yoksa program sayfasından programı yükleyebilirsiniz. Azureus'u Türkçe kullanmak için ayarlarından Türkçe'yi seçin ve keyfinize bakın. Azureus bir Sourceforge sitesi olduğundan dolayı indirme adresi çok sayıdadır. Programı yükle linkine tıkladığınızda karşınıza çıkacak listeden bir download sunucusunu seçip programı hemen yükleyebilirsiniz.

Bu program ile yasadışı olmayan her türlü içeriği sorunsuzca yükleyebilirsiniz. Unutulmaması gereken, paylaşım programları ile alınacak yasadışı içeriklerden doğan sorumluluk, virüslü bir dosya yüklenmesi sonunda karşılaşabileceğiniz hasar veya istenmeyen bir içerikle karşılaşılması sonucu doğabilecek her türlü sorun kesinlikle son kullanıcıya aittir.

Azureus'u Bilgisayarınıza İndirin

En Faydalı Eşek eMule

En Faydalı Eşek eMule

Merkur isimli biri, orjinal eDonkey2000 istemcisinden memnun değildi ve 13 Mayıs 2002 tarihinde diğer geliştiricileri etrafına toplayarak eMule Projesini ortaya çıkardı. Hedefleri, eDonkey 'nin meşhur olmadan önce, tonlarca özellik eklenmiş ve çok güzel GUI (Grafiksel Kullanıcı Arabirimi) olan bir istemciyi kullanılır kılmaktı. Bu kararın sonraki yıllarda neler doğracağını belki de hayal bile edemezlerdi.

Bugün, artık hemen herkesin sahip olduğu hızlı DSL bağlantılar sayesinde, eMule dünyadaki en büyük tek ve en sağlam kişiden kişiye dosya paylaşım istemcisi haline geldi. Açık kod politikası sayesinde her yayımı ile ağın daha randımanlı çalışmasını sağlayan, projeye katkıda bulunabilen birçok geliştirici programı her an daha ileriye taşıyorlar.

eMule'nin başlıca özelliklerini şöyle sıralayabiliriz :

İstemciler güvenilir bir ağ oluşturmak için birçok ağ kullanır. (ED2K, Kaynak Değişimi, Kad) Kad şu an deneme aşamasındadır, eMule v0.42 sürümünde Kad kullanılmak için etkinleştirilebilir.eMule'un Sıra ve Kredi sistemi ağa gönderilenleri çoğaltarak herkesin istediği gibi dosya aldığından emin olmanız için yardım eder. eMule programı tamamen ücretsiz bir yazılımdır.

eMule kesinlikle reklam, casus yazılım gibi kullanıcıları çılgına çeviren unsurları barındırmaz.Sağladığı en büyük avantajların başında her dosya indirilirken hatasız dosya olması için bozulmalara karşı kontrol edilir ve kullanıcının kötü bir sürprizle karşılaşması engellenmiş olur. eMule'un "Akıllı Bozukluk Saptama Denetimi" bozuk parçaların hızlı bir şekilde düzeltilmesine yardımcı olur.

Otomatik öncelikler ve Kaynak yönetimi size bir çok indirmeyi izlemeye gerek kalmadan başlatmanız için olanak sağlar. Önizleme işlevi tamamlanmadan önce hareketli görüntülere ve arşivlere bakmanıza imkan verir. Sağladığı web hizmeti ve web sunucusu internet üzerinden hızlı erişmenize olanak sağlar.

Downloadlarınızı düzenlemek için kategoriler oluşturabilirsiniz. Bulmak istediğiniz dosyalar için eMule mümkün olan geniş bir alanda arama sunar. Yerel ve genel Sunucuları, web tabanlı Jigle ve Filedonkey motorları gibi çok büyük data denizlerini hızla tarar. eMule aynı zamanda aramaların daha çok esnek yapmak için size, çok detaylı olan Boolean aramalarını da kullandırır.

Mesajlaşma ve arkadaş sistemi ile diğer kullanıcılara mesaj gönderebilir, onları arkadaş olarak ekleyebilirsiniz. Arkadaş listenizde, eğer arkadaşınız çevrimiçi olursa her zaman görebilirsiniz. İçine yerleştirilmiş IRC sistemi ile diğer kullanıcılar ve dünyanın her yerindeki sohbetçiler ile iletişim
halinde olabilirsiniz.

eMule'yi Bilgisayarınıza İndirin

Benim Diskim Senin Diskin

Benim Diskim Senin Diskin

Direct-Connect-Network mantığı ile çalışan yani, internet üzerinden paylaşıma açtığınız dosyaları, aynı programı kullanan download canarvarları ile paylaşmanızı ve diğerlerinin paylaştığı dosyaları herhangi bir kısıtlamaya takılmadan bilgisayarınıza indirmenizi sağlıyor.

DC++ tamamen ücretsiz ve açık kaynak kodlu bir yazılımdır. Çoklu Hub Bağlantısı sunduğundan dolayı download hızınız neredeyse bağlantı hızınıza yakın değerlere ulaşabiliyor. Program bünyesinde kesinlikle reklam ve casus yazılımlar barındırmıyor. Dosya indirirken elektriğiniz kesilse bile, kusursuz bir daha sonra devam etme desteği ve kontrolü sağlıyor.


DC++'ı İndirin

Sevimli Ayıcık Bearshare 6 ile Gelen Mutluluk

Sevimli Ayıcık Bearshare 6 ile Gelen Mutluluk

BearShare, küresel Gnutella bilgi ağında kullanıcıdan kullanıcıya dosya aktarma mantığı üzerine kurulmuş %100 temiz kurulum ve iç içe geçmiş yazılımların bulunmadığı bir başka başarılı indirme aracıdır. Dosyaları aramanızı, indirmenizi ve herkesle paylaşmanızı sağlar. Bu program MP3, MPEG, AVI, ASF, MOV, JPEG, GIF ve tüm diğer dosya tipleri ile kusursuz şekilde çalışıyor. Tam belgelendirme (programla birlikte yükleniyor), düzgün grafikler ve arama, indirme ve paylaşımı kolaylaştıran bir kullanıcı ara yüzü sunuyor. Ayrıca yükleme bant genişliği kontrolleri, iyileştirilmiş bağlantı yönetimi, ebeveyn kontrolleri ile kötü içerikli dosyalara erişimi engellemektedir ve geliştirilmiş indirme gibi özellikleri de vardır.

Son versiyon 6'da uzantısı olmayan dosya türlerinin kilitlenmeye yol açma hatası giderilmiş olan BearShare, bu yeni versiyonunda işlemciyi daha az kullanarak hızlı hesap yapabilme, firewall ayarlarını ve ip adreslerini otomatik olarak algılama ve geliştirilmiş arama özellikleriyle daha fazla kaynak bulmaya olanak sağlar.

Programın en güzel özelliklerinden biri de, dünyanın her yerinden yüzbinlerce kullanıcıyla bir messenger penceresi içersinde chat yapabilme imkanı sağlaması.

Çok daha fazla ayrıntı için Türkçe web sitesini ziyaret edebilir ve programı bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

Bearshare 6'yı İndirin

Okuyucu Yorumları