Hangi iPhone, daha çok kullanılıyor?

Şu an kullanımda olan iPhone modellerinden hangisi daha fazla kullanılıyor; hangisi sürünüyor? Sorunun cevabı, haberimizde...

Hangi iPhone, daha çok kullanılıyor?

Apple'ın iPhone 7'yi tanıtmasının hemen ardından, bir satış uzmanı şu an kullanımda olan iPhone'ların üçte birinin üç yaşından eski olduğunu açıkladı.

Localytics şirketinin yaptığı araştırmada 100 milyondan fazla iPhone'dan istatistik verileri toplandı. Bu araştırmalara göre Ağustos'ta kullanılan tüm iPhone'ların yüzde 32'si 2013 veya daha öncesinde piyasaya sürülmüş. Ayrıca iPhone 5S, yüzde 17 kullanım oranıyla, bu modeller arasında en popüler olanı. iPhone 4S ve diğer modeller tek rakamlı yüzdelerde kalıyor.

İlk iki sırayı 2014 yılının iPhone 6'sı ve geçen yılın iPhone 6S'i yüzde 30 ve yüzde 19 ile alırken, 5.5 inçlik iPhone 6 Plus ve iPhone 6S Plus'lar yüzde 9 ve yüzde 8 oranında kullanılıyor.

Apple'in bu yılki en son ürünü olan 4 inçlik iPhone SE ise, sadece yüzde 2 oranında kalıyor.

Eski iPhone modellerini kullanan müşterilerin Apple için bir önemi var; yeni bir model piyasaya çıkacağı zaman Apple bu kullanıcıların sayılarına bakarak yeni modelin ne kadar satacağı hakkında tahmin yürütebiliyor.

Amerikalı iPhone kullanıcıları akıllı telefonlarını dünyanın geri kalanına göre daha uzun kullanıyor; bu süre dünya genelinde 22 ayken ABD'de 25 ay.

Okuyucu Yorumları