Hangisi daha sağlam? iPhone 14 Pro Max mi Galaxy S22 Ultra mı? Düşme testinde kapıştılar...

Apple’ın iPhone 14 Pro Max modeli, Samsung Galaxy S22 Ultra ile düşme testinde karşılaşırsa sonuç ne olur? Hangisi daha sağlam? İşte cevabı...

iPhone 14 Pro Max ve Galaxy S22 Ultra düşme testinde kapıştı

Apple'ın yeni telefonu iPhone 14 Pro Max mi yoksa Samsung Galaxy S22 Ultra mı daha sağlam? Bunu ortaya koymak üzere yapılan karşılaştırma testinde, Apple ne yazık ki yara almadan kurtulamadı. Bu nedenle eğer bu telefonu satın almayı düşünüyorsanız, yanında bir de kılıf alsanız iyi olabilir. Ancak bu sadece iPhone 14 Pro Max için değil, Galaxy S22 Ultra için de geçerli. Zira o da bir hayli yara aldı.

Hemen aşağıda görebileceğiniz Phonebuff'ın YouTube videounda karşılaştırılan 2 model, 1.5 metre yükseklikten bırakılıyor ve bunun gibi bir dizi düşme testi uygulanıyor. İlk testte, iPhone 14 Pro Max'in arka kısmı paramparça olurken, iPhone 14 Pro Max'in kamera dizisi de bir miktar hasar görüyor, ancak buna karşın kameralar hala düzgün çalışıyor. Aynı testte Samsung Galaxy S22 Ultra da çatlıyor, ancak iPhone kadar kötü görünmüyor.

Elbette senaryolar çeşitli. Videonun devamında her 2 telefonun da aynı puan aldığı görülürken, iPhone 14 Pro Max’in ilk düşmede kırılması onu, Galaxy S22 Ultra’nın ardına itiyor. Ancak Galaxy S22 Ultra’nın da pek sağlam olmadığı açık. Bu gibi düşme testleri için farklı senaryolar uygulanıyor ve en doğrusu gerçek dünya testleri. O videolarda sizin de görebileceği gibi S22 Ultra’nın da oldukça hırpalandığına şahit olabilirsiniz. O nedenle bu 2 telefonu satın almayı düşünüyorsanız, yanında bir kılıf almanız ek masrafları engelleyebilir.