Hareket Halindeki Profesyoneller İçin: Nokia E50

Mobil iletişim ve multimedya cihazlarında dünya devi Nokia, iş dünyasına yönelik Eseries’in en yeni ve en küçük cihazı olan Nokia E50 ile kullanım kolaylığı, sesli iletişim ve güvenli e-posta uygulamalarını bir araya getiriyor.

Hareket Halindeki Profesyoneller İçin: Nokia E50

Finlandiyalı mobil iletişim cihazları devi Nokia, iş dünyasına yönelik ürünlerine bir yenisini ekledi. Nokia E50, kusursuz sesli iletişim, e-posta ve veri iletimi uygulamalarıyla kurumlara çok sayıda çalışan ile hareket halindeyken de rahat iletişim kurma olanağı sunuyor. Bu yeni cep telefonu sayesinde çalışanlar işlerini her yerde ve her zaman aynı verimlilikle sürdürebiliyorlar. Üstelik firmaların bilgi teknolojileri (BT) departmanları, Intellisync Device Management çözümü aracılığıyla Nokia E50 kullanımını kolayca ve güvenle yönetebiliyorlar.

Küçük boyutu, zarif ve şık görüntüsüyle klasik Nokia tasarımının tüm özelliklerini barındıran Nokia E50, hem iş hem de özel hayatında aynı telefonu kullanmak isteyen profesyoneller için özel olarak geliştirildi. Cihazda kullanıma hazır iş uygulamaları, benzersiz ses ve arama işlevleri, iki ayrı numarayı tek telefonda kullanabilme özelliği, MP3 çalar ve isteğe bağlı 1,3 megapiksel kamera bulunuyor. Üstelik bütün bu gelişmiş özellikler, zarif ve parlak bir metal kaplama ve hafif bir renk dokunuşuyla bir arada sunuluyor.

S60 3rd edition smartphone platformu ve entegre güvenlik-cihaz kontrolü için Symbian işletim sistemi üzerinden çalışan Nokia E50, Nokia’nın Intellisync Wireless Email, BlackBerry Connect, Visto Mobile, Altexia ve Mail for Exchange çözümleri de dahil olmak üzere, en çok tercih edilen kurumsal mobil e-posta çözümlerini destekliyor. Nokia Eseries’in en ince dört-bant (EGSM 850/900/1800/1900)* cep telefonu olan Nokia E50, dünyanın her yerindeki GSM şebekelerini desteklemesi sayesinde, net telefon görüşmeleri yapmayı ve zengin arama işlevlerinden yararlanmayı sağlıyor. Altı saate kadar konuşma süresi olan Nokia E50, böylesine küçük bir telefona göre çok yüksek bir batarya performansı gösteriyor.

Nokia yetkilileri bu yeni cep telefonu ile ilgili olarak şunları ifade ediyorlar: “Nokia olarak firmalara, çalışanların gereksinimlerini tam anlamıyla karşılama konusunda yardımcı olmayı hedefliyoruz. Hareket halindeki profesyonellerin tüm ihtiyaçlarına yanıt verecek tarzda, güvenli ve kullanımı kolay cihazlar, çözümler ve hizmetler sunuyoruz.”

Hareket halindeki çalışanların verimliliğini artırırken, maliyetleri önemli ölçüde azaltmak

İster ofiste olun, ister yollarda, Nokia E50 hızlı arama, çağrı yönlendirme, tek tuşla sesli posta ve dahili numara çevirme gibi, sadece ofis telefonlarına özgü olduğu düşünülen tüm hizmetleri veriyor. Ayrıca, E50’ye eklenen kurumsal ses çözümleri, firmaların mevcut ses altyapısı (PBX) ile kolay entegrasyon sağlıyor. Örneğin, Nokia E50’deki Mobile Least Cost Routing özelliği, firmaların cep telefonu aramalarını kurumsal PBX’e yönlendirerek uzun mesafe ve uluslararası görüşmelerde maliyet tasarrufu yapmalarını sağlıyor. Avaya’nın one-X™ hizmetlerini kullanan firmalar da Nokia E50 cep telefonlarını doğrudan şirket hatlarına bağlayabiliyorlar.

Nokia E50’de, hareket halindeki profesyonellerin verimliliğini artırmaya yönelik iş uygulamaları hazır halde bulunuyor. Nokia Office Tools çözümlerinin bir parçası olan Nokia Team Suite, dahili hoparlör sayesinde konferans görüşmelerinin yapılmasını kolaylaştırıyor; şirket çalışanlarıyla güvenli, kolay ve hızlı bas-konuş uygulamalarının gerçekleştirilmesine olanak sağlıyor. Nokia E50’de ayrıca, telefon numarası, e-posta ve mesajlar gibi önemli verilere hızlı erişim sağlayan arama fonksiyonu da yer alıyor. Dokümanlar, sunumlar ya da çizelgeler gibi önemli eklere, Quickoffice sayesinde hızla erişilebiliyor.

Yönetim kolaylığı ve kurumsal güvenlik

Nokia’nın sunduğu Intellisync Device Management çözümü, hiçbir ek yazılıma gerek olmadan, Nokia Eseries ürünleri gibi OMA DM uyumlu cihazlarda, uzaktan kontrol edilebilen kurumsal cihaz yönetimi imkanı sağlıyor. Firmaların BT yöneticileri, kullanımı kolay bir web arayüzü sayesinde OMA DM uyumlu kurumsal cihazları uzaktan yönetebiliyor, firma içindeki ya da servis sağlayıcının tesislerindeki cihaz yönetimi sunucusuna kolayca erişebiliyorlar.

* Operatör desteği gerekmektedir.

Okuyucu Yorumları