Hareketli Çekimler İçin Kodak Z812 IS

Zorlu hareket fotoğraflarını tek elle çekme imkanı veren model, kullanıcının avucuna tam oturuyor.

Yeni bir Kodak!

Yeni Kodak EasyShare Z812 IS zoom'ludijital fotoğraf makinesi, gelişmiş özelliklerinin yanı sıra şık ve ergonomik tasarımıyla da dikkat çekiyor. Zorlu hareket fotoğraflarını tek elle çekme imkanı veren model, kullanıcının avucuna tam olarak oturuyor.

Kodak, yeni zoom'lu dijital fotoğraf makinesi modeli EasyShare Z812 IS'yi piyasaya sundu. Yaratıcılığı destekleyici gelişmiş özellikler içeren model, şık ve ergonomik tasarımıyla, kullanıcının avcuna tam olarak oturuyor; zorlu hareket fotoğraflarını tek elle çekme imkanı veriyor.

Tamamı cam 12X Schneider-Kreuznach Variogon optik zoom lense ve 8,1 MP çözünürlüğe sahip olan Z812 IS ile, 76×102 cm'ye kadar net baskılar alınabiliyor. Z812 IS ayrıca, 8 farklı çözünürlük ayarı sunuyor.

Z812 IS, optik görüntü sabitleme özelliğiyle, uzun zoom aralıklarında net ve sarsıntısız fotoğraflar çekme imkanı verirken, optik mekanik görüntü sabitleme özelliğiyle, makinenin titremesini en aza indiriyor. Öte yandan, Z812 IS'nin 0,23 saniyelik bas ve çek hızıyla, çok hareketli görüntüler gecikmeden çekilebiliyor.

Z812 IS, yüksek obtüratör hızlarıyla, düşük ışık koşullarında ve hareketin hızlı olduğu durumlarda ayrıntıları yakalama imkanı sunarken, ışık koşullarına göre ISO 64 ile ISO 1600 arasında otomatik seçim yapıyor; ISO 3200, PASM modlarında 2,2 MP ve daha düşük çözünürlüklerde kullanılabiliyor.

Z812 IS'nin yüz algılama teknolojisi, aile bireylerinin ve arkadaşların en iyi fotoğraflarını çekmek için, 10'a kadar yüzü konumlandırabiliyor; odak ve pozlamayı otomatik ayarlıyor. Öte yandan, Kodak Perfect Touch teknolojisi, fotoğrafların çekildiği andaki gibi canlı olmasını sağlıyor; daha iyi ve parlak fotoğraflar basma imkanı veriyor. Kodak Renk Bilimi Görüntü İşleme Çipi sayesinde ise doğal ayrıntılar ve gerçek canlı renk tonları yakalanabiliyor.

Z812 IS'nin iç/dış mekan 6,4 cm (2,5 inç) renkli ekranı ya da yüksek çözünürlüklü elektronik vizörü (EVF) ile, parlak ve net fotoğraflar elde edilebiliyor. Otomatik fotoğraf döndürme özelliği sayesinde, yatay ya da dikey çekilmiş olsun, fotoğraflar doğru şekilde görüntülenebiliyor. İzleme modunda, fotoğraflar 8X'e kadar büyütülebiliyor, fotoğraflar arasında hızla gezinmek mümkün oluyor ve çoklu görünüm sağlanabiliyor.

Z812 IS, 16:9 formatında HD fotoğraflar ve HD kalitesinde video da çekiyor. Kareleri tek tek kaydetmek ya da video işaretleme özelliğiyle videodaki özel noktaları işaretlemek mümkün oluyor. 30 fps hızda sesli VGA video (640×480) kaydı da yapılabiliyor.

Kullanıcılar, Z812 IS'nin üzerindeki kırpma, histogram ve panorama birleştirme modu gibi özellikleri kullanarak daha yaratıcı ve özel fotoğraflar çekebiliyorlar. Hafıza kartı dolarsa, "internal memory plus" özelliği sayesinde, fotoğraf makinesinin dahili hafızasına geçiş yapılabiliyor. Z812 IS, 32 MB dahili hafıza ve SDHC kart uzatma yuvası içeriyor.

Z812 IS'nin akıllı sahne modu, otomatik olarak en iyi sahne modunu belirliyor. Portre, gece portre çekimi, arkadan aydınlatma, mum ışığı, çiçek, metin, yakın çekim, manzara ve kar/plaj, kullanılabilen modlar arasında yer alıyor. Z812 IS ayrıca, otomatik, açıklık önceliği, obtüratör önceliği ve manuel modlar ile manuel denetimlere (poz karşılama, beyaz dengesi, flaş modu, vb.) sahip bulunuyor; kullanıcılara 16 sahne (portre, manzara, müze, vb.) ve 5 renk (siyah-beyaz, sepya, doğal renk, vb.) modu sunuyor.

Z812 IS, tüm EasyShare ürünleri gibi üzerindeki Share (Paylaş) tuşuyla paylaşımı kolaylaştırırken, EasyShare yazılımıyla çok geniş kullanım olanakları sağlıyor.

Fiyatlandırma
Yazıcı birimi (printer dock) ve 1 GB SD kart hediyeli Z812 IS'nin Türkiye'deki satış fiyatı, KDV dahil 649 YTL.

Okuyucu Yorumları