Harmony'nin Horizon Köprüsü 100 Milyon Dolarlık Saldırıya Uğradı

Blockchain sektöründe sık sık saldırıların kurbanı olan köprülere bir yenisi daha eklendi. Harmony'nin Horizon köprüsü saldırıya uğradı

Harmony'nin Horizon Köprüsü 100 Milyon Dolarlık Saldırıya Uğradı

Blockchain sektörü her ne kadar kendi içerisinde oldukça güçlü bir güvenlik sistemine sahip olsa da projelerin geliştirdikleri bazı çözümler, verimliliği artırmak için bazı noktalardan fedakârlık yapabiliyorlar. Çoğunlukla bu noktalara saldıran saldırganlar ise sık sık bu açıkları suistimal ediyorlar. Yakın zamanda yaşanan 300 milyon doların üzerinde zarar neden olan Wormhole saldırı bunun en büyük örneklerinden.

Son olarak Harmony Protocol'ün Horizon köprüsü de benzeri bir saldırın kurbanı oldu.

Toplamda 9 farklı işlem üzerinden çalınan varlıkların toplam değeri 100 milyon doları aşarken, saldırganın adresini Harmony tarafından paylaşıldı. Yaşanan hırsızlık hakkında Blockchain uzmanları ile iletişime geçtiğini belirten Harmony geliştirici ekibi, saldırının Bitcoin köprüsünü etkilemediğini ise özellikle vurguladı.

Son olarak Blockchain köprülerinin arkasında yatan mantığı açıklamamız gerekirse iki farklı tren rayını örnek gösterebiliriz. Bir işlemin iki farklı ağa aynı anda işlenmesini ve bu iki ağ arasındaki bilgilerin ortak bir şekilde kullanılabilmesini sağlayan bu köprüler kullanıcıların tek bir ağda sıkışıp kalmasını engeller. Ancak bu tür köprülerde iki farklı ağ ve dolayısı ile iki farklı sistem olduğu için, en ufak bir hata çok büyük sorunlara neden olabilmektedir.

Bu haber Chip Online ve BTCHaber işbirliği ile hazırlanmıştır.