Hatalı park ettiniz, buyrun, virüsünüz burada

Hacker'lar, kurbanlarını ağa düşürmek için yaratıcılıkta sınır tanımıyor. İşte yaşanan son olay...

Şeytanın aklına gelmez!

Gün geçtikçe bilgisayarlara sızmak için çok daha farklı yöntemler keşfeden hacker'lar dur durak bilmiyor. Daha önce yayınladığımız bir haberde, elektronik yol tabelalarının hacker'lar tarafından hack'lendiğini ve bu olayın kısa bir sürede gündeme bomba gibi düştüğünden bahsetmiştik.

Haber ajanslarına düşen bir diğer haber ise hacker'ların gözünün artık iyiden iyiye karardığının da adeta bir kanıtı gibi. ABD'de, araçların ön camlarına yapıştırdıkları bir kağıda 'Park yasağını ihlal etmiş bulunuyorsunuz. Bu konuda daha fazla bilgi edinmek için ..... web adresini ziyaret ediniz.' tarzı bir uyarı yazısı yazan hacker'lar, söz konusu web sitesine giren kullanıcıları da böylece kafesine düşürmeyi amaçlıyor.

Uyarı yazısında yer alan web adresine giren kullanıcılar önce bir virüs uyarı penceresiyle karşılaşıyor: 'Bilgisayarınızda bazı virüsler tespit edilmiştir; Antivirus 360, en kısa yoldan PC'nizi virüslere karşı tarayacak sistemini virüsler'den temizleyecek'. Bu uyarı mesajını alan kullanıcılar ise OK butonuna basarak bir bakıma virüsü kendi elleriyle bilgisayarlarına sokmuş oluyorlar.

Hacker'ların hedeflerine ulaşmak için her geçen gün yeni bir yöntem denediğini ifade eden anti-virüs uzmanı Lenny Zeltser, kullanıcıların bu gibi tuzaklara karşı son derece dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Okuyucu Yorumları