"Havadan gelen virüs" tehlikesi!

Siz masum masum internette dolaşırken, bu virüs, havadan gelip bilgisayarınıza bulaşabiliyor!

"Havadan gelen virüs!"

Ücretsiz kablosuz ağların son derece yoğun olduğu şehirlerin sosyal merkezlerinde yeni bir tehdit ortaya çıktı. Liverpool Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, kendini ücretsiz kablosuz ağlara bulaştıran ve bir ağdan diğerine atlayarak hotspotlara bulaşan bir virüs tespit ettiler.

Söz konusu Hotspot virüslerinin nasıl çalıştığını göstermek için deneysel bir zararsız virüs yaratan araştırmacılar, bu virüsle şehrin kalabalık ve yoğun bölgelerindeki ücretsiz ağların birinden diğerine atlamak suretiyle, çevrede her şeyden habersiz çayını kahvesini içip internette gezinen masum kullanıcıların bilgisayarlarına ulaşmayı başardılar. Kablosuz ağlarda şifre olsa bile, çok bilinen şifreleri deneyerek bu engeli de aşabilen virüs böylece hacker'ların istedikleri takdirde, bir şehir meydanında, havalimanında, alışveriş merkezinde, bir anda onbinlerce insanın bilgisayarına ulaşabilmesini sağlıyor.

Güvenlik uzmanlarının "havadan bulaşan virüs" ismini taktığı bu yeni tür son derece tehlikeli olarak nitelendiriliyor. Örneğin, havadan bulaşan bir virüs olduğu anlaşılan Chameleon'ın kısa süre içinde binlerce bilgisayara bulaşmış olduğu ve bulaşma sürecinin katlanarak devam ettiği anlaşıldı.

Güvenlik uzmanları özellikle kafe, restoran, havalimanı gibi mekanlarda halka açık veya şifreli ağlara bağlanmak isteyen kullanıcıların Anti-virüs yazılımlarının güncel olduğundan emin olmalarını tavsiye ediyorlar.

Okuyucu Yorumları