Hayal değil, gerçek!

Google'ın kurucusu Brin, herkesin "hayal" dediği bu cihazı kullanırken bakın nasıl yakalandı...

Hayal değil, gerçek!

Hüseyin Cem Köylü

Google'ın tasarladığı söylenen, artırılmış gerçeklik gözlüklerinin tanıtılmasına çok az kaldı. Geçtiğimiz günlerde yapılan bir sosyal etkinlikte Google'ın kurucularından Sergey Brin, artırılmış gerçeklik gözlüklerini takarken görüntülendi. Teknoloji uzmanı Robert Scoble, Brin'in gözlüklü fotoğrafını Twitter'a ekledi ve "Google Gözlükleri gerçek!" dedi.

Projenin ne zaman halka sunulacağı belli değil fakat bu durumu göz önünde bulundurursak, tahminen yıl sonu 250 - 500 dolar arası bir fiyat ödeyerek Google Gözlüklerine sahip olabileceğiz. Tabi Google'ın henüz tarih ya da fiyat konusunda hiçbir açıklaması olmadı.

Scoble ayrıca "Sergey, gözlükleri benim takmama izin vermedi fakat bilgilerin gözünün önünde parladığını görebiliyordum. Çok hafif gözüküyordu ve bildiğimiz gözlüklerden daha farklı değildi." sözlerini paylaştı Twitter hesabında.

İlginç olan bir nokta ise, Brin'in etkinlik boyunca sırt çantasıyla dolaşmasıydı. Bu da akıllara, acaba henüz tamamlanmamış olan prototipin gücünü sırt çantasından mı alıyor sorusunu getiriyor.

Okuyucu Yorumları